Lucian Iliescu a precizat ca nu criza economica din Austria ii impiedica pe austrieci sa inceapa lucrarile, ci criza din Romania, informeaza NewsIn.

„Am avut recent o intalnire cu directorul Voestalpine, iar in septembrie sunt invitat la ei, in Austria, la o intalnire anuala pe care o are compania cu clientii. La Giurgiu, inca nu se poate vorbi despre reluarea lucrarilor. Interes exista la investitori, Giurgiu fiind considerata o zona foarte buna pentru acest domeniu. Insa nu problemele crizei din Austria ii retine sa inceapa lucrarile, ci criza din Romania”, a declarat Iliescu in conferinta de presa.

Edilul giurgiuvean a precizat ca va mai avea discutii cu conducerea Voestalpine, incercand sa ii convinga pe investitori sa demareze investitia la fabrica de piese din otel din Giurgiu, la sfarsitul acestui an.

Fabrica de piese din otel care urma sa fie construita de Compania Voestalpine ar fi trebuit sa fie gata in 2009.
In noiembrie 2008, investitorii austrieci au pus piatra de temelie a viitorului obiectiv, situat la fostul Combinat Chimic din Giurgiu, pe o suprafata de 40.000 metri patrati.

Pe de alta parte, primarul Lucian Iliescu a declarat ca din cauza crizei economice si alte investitii in Giurgiu au fost amanate.

„ Este o situatie generala si cu ceilalti investitori. Abia in 2010 vor fi reluate lucrarile la doua mall-uri, nu sunt sanse anul acesta. Incep insa lucrarile la Kaufland, acestia promit sa termine supermarketul la sfarsitul anului. Au toate documentele si avizele”, a mai primarul din Giurgiu.