Studiu: 17% din companiile de pe piata locala au vandut cu pana la 50% mai putin in S1

Aproximativ 17% din companiile de pe piata locala au inregistrat o scadere a vanzarilor de 30-50% in primele sase luni ale anului, comparativ cu perioada similara din 2008, arata un studiu realizat de Linea Directa Comunications, firma care activeaza pe piata de marketing direct si call center.

"Doar 8% din companiile chestionate au declarat o crestere a vanzarilor pe 2009", precizeaza analiza citata, potrivit NewsIn.

Pentru a depasi criza financiara, companiile pun accent mai mult pe strategiile pe termen scurt, cum ar fi imbunatatirea relatiilor cu clientii (62%), dezvoltarea unor produse sau servicii in concordanta cu nevoile reale ale clientilor existenti (52%).

In acelasi timp, firmele acorda o importanta mai redusa atragerii unor noi segmente de clienti sau expansiunii pe alte piete (40%), utilizarea unor noi canale de distributie si vanzare (31%) sau stabilirea unor parteneriate strategice (15%).

Studiul a fost realizat recent pe un esantion de 250 de companii cu o cifra de afaceri mai mare de un milion de euro, care activeaza in IT, financiar, FMCG, pharma, auto, telecomunicatii sau turism.

Linea Directa Communications face parte din Studio Moderna Group. Grupul acopera 19 de piete din Europa Centrala si de Est, oferind servicii in 22 de limbi internationale


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri