“Conditiile economice raman in continuare dificile, rezultand intr-o contractie a pietei bauturilor racoritoare in cel de-al doilea trimestru al acestui an. Reducerea costurilor si cresterea preturilor au contribuit la diminuarea impactului negativ al fluctuatiilor monetare”, declara reprezentantii companiei.

La nivelul pietelor in curs de dezvoltare, volumul vanzarilor raportate de Coca-Cola Hellenic a scazut in al doilea trimestru cu 2%, pana la 276,7 mil. euro, in timp ce profitul operational a inregistrat o crestere de 17% in perioada mentionata, pana la 116,2 mil. euro.

In schimb, veniturile din vanzari au scazut cu 8%, pana la 740,6 mil. euro, ca urmare a impactului negativ al fluctuatiilor monetare.

Un trend similar au urmat si vanzarile inregistrate de companie in Rusia, in scadere cu 7% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In al doilea trimestru, categoria apelor minerale a afisat un regres de o cifra, in timp ce segmentul sucurilor s-a depreciat puternic (13%-19%).

Apele minerale isi incetinesc ritmul de crestere

La nivelul intregului grup, volumul vanzarilor a crescut cu 1% in trimestrul al doilea, pana la 592,6 mil. euro. In plus, profitul operational a afisat un avans de 9% comparativ cu aceeasi perioada din 2008, pana la 268,9 mil. euro, in timp ce profitul net s-a situat la valoarea de 193,5 mil. euro, in crestere cu 7%.

Compania vizeaza continuarea procesului de optimizare a costurilor, imbunatatirea fortei de munca si realizarea unui program investitional prudent pentru a-si sustine activitatile.