Codecs, unul din cei mai importanti jucatori de pe piata locala de training, are de recuperat circa 2,8 milioane de lei (0,66 mil. euro), reprezentand restante de plata ale clientilor, potrivit reprezentantilor companiei.
De asemenea, compania trebuie sa plateasca 3 milioane de lei ( 0,71 mil. euro) catre diversi furnizori si intermediari.

“Sper sa ne recuperam banii cat mai curand, pentru a ne putea plati datoriile pe care le avem. Nu stiu exact care din clientii nostri au datorii, pentru ca eu am venit in companie pe 20 iulie, dar am cerut celor de la contabilitate o situatie detaliata asupra situatiei Codecs”, spune, pentru Wall-Street, Adrian Dan Babutan, CEO Codecs.

In 2007, compania a contractat un credit de circa 2,7 milioane de euro de la Banca de Export Import a Romaniei Eximbank pentru a-si finanta constructia celui de-al doilea sediu din Bucuresti.

“Pana in prezent, am achitat aproximativ un milion de euro din suma totala pe care am obtinut-o prin credit. Imprumutul din 2007 este singurul pe care il avem”, afirma Babutan.

Alaturi de Ionel Chera, presedintele companiei, Babutan asigura conducerea Codecs de la plecarea lui Catalin Ionescu, fost presedinte si CEO Codecs, unul din cei mai cunoscuti oameni din piata locala de training.

Babutan, cel mai important din cei 25 de actionari ai furnizorului de programe de formare profesionala, detine o participatie de 17,08% din actiunile Codecs.

Al doilea actionar ca importanta este Catalin Ionescu, care detine in continuare 14% din actiunile Codecs, chiar daca a ales sa plece din companie pentru a-si infiinta propria firma, Eurocenter Management Newtwork, care ofera servicii de consultanta in resurse umane.

Unul din cei doi fondatori ai Codecs, alaturi de Ionel Chera, Babutan a stat departe de companie pentru a-si administra propriile afaceri din afara Capitalei, in domenii ca FMCG si telecom.

Desi este cel mai important actionar al companiei, Babutan nu intentioneaza sa-si majoreze participatia pe care o detine la furnizorul de training. “Nu m-a interesat sa cumpar un pachet majoritar in companie si nici nu am banii necesari pentru acest lucru. De asemenea, nu intentionam sa vindem compania si nici nu purtam neogocieri in acest sens”, afirma Babutan.

Codecs si-a redus cu circa 40% numarul de angajati full-time de la inceputul anului, de la 74 de salariati la 45. Aceasta este cea mai importanta reducere de personala anuntata de un jucator de pe piata de training. Recent, reprezentantii United Business Development (UBD), companie de consultanta in resurse umane cu afaceri de circa 2 mil. euro in 2008, declarau ca si-au redus personalul cu 20% de la inceputul anului, pe fondul declinului inregistrat de piata training.

Scaderea inregistrata de piata de training s-a reflectat si in afacerile Codecs din primul semestru, care s-au plasat la 1,6 milioane de euro, fata de 1,95 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut.

“Previziunea noastra pentru 2009 este pentru o cifra de afaceri de 3-3,5 milioane de euro, in conditiile in care nu vor exista perturbari dramatice pe piata de profil”, spune Babutan.

O cifra de afaceri in jurul a trei milioane de euro in 2009 ar insemna ca businessul Codecs ar ajunge la nivelul anului 2005, cand afacerile companiei s-au ridicat la 3,1 milioane de euro.

Cei mai importanti jucatori de pe piata locala de training, estimata la circa 50 de milioane de euro in 2008, sunt Codesc, Ascendis, TMI, Human Invest, UBD si Trend Consult.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri