Santierul Naval Orsova (SNO) a obtinut un profit net de 6,6 milioane lei (1,56 milioane euro) in primele sase luni ale acestui an, in urcare cu 35% fata ce cel din aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care afacerile sale au avansat cu 30%, a anuntat compania.
In primul semestru al anului trecut, santierul afisase un profit net de 4,87 milioane lei. Afacerile societatii au sporit la 61,7 milioane lei (14,5 milioane euro) in primele sase luni, depasind cu 30% nivelul inregistrat in perioada echivalenta a anului trecut, de 47,28 milioane lei, scrie NewsIn.

Veniturile atrase de companie in intervalul ianuarie-iunie 2009 s-au comprimat cu 1,7%, la 58,63 milioane lei (13,86 milioane euro), dupa ce in aceeasi perioada din 2008 acestea se cifrau la 59,63 milioane lei. De asemenea, costurile totale ale santierului au scazut la 50,66 milioane lei (12 milioane euro), cu 4,8% sub nivelul afisat pentru primele sase luni ale anului trecut, de 53,22 milioane lei.

La jumatatea lunii iulie, Santierul Naval Orsova a anuntat ca a semnat cinci contracte in valoare totala de 13,8 milioane euro, prin care se angajeaza sa produca doua nave si opt tancuri fluviale, pentru patru companii olandeze si una nemteasca, majoritatea contractelor avand termen de livrare in 2010.

Santierul Naval Orsova este specializat in constructia si repararea navelor, lucrari industriale si producerea de piese de schimb pentru nave. Capitalul social al companiei este de 28,56 milioane lei, divizat in 11,42 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei.

Actionarul majoritar al companiei este SIF Transilvania (SIF3), care controleaza 49,99% din capitalul social al companiei, in vreme ce SIF Muntenia (SIF4) are o participatie de 13,17%, in vreme ce SIF Oltenia (SIF5) detine aproape 10,07% din totalul actiunilor.

Ultima cotatie a titlurilor SNO a fost de 6,50 lei, in sedinta de joi, ceea ce corespunde unei capitalizari de 74,24 milioane lei (17,63 milioane euro). Titlurile Santierului Naval Orsova se tranzactioneaza la a doua categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul SNO.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri