Petrom va incepe explorarea perimetrului Neptun din Marea Neagra pentru evaluarea potentialului de hidrocarburi, studiile seismice urmand sa fie derulate in parteneriat cu o subsidiara a companiei americane ExxonMobil.
Astfel, ExxonMobil Exploration and Production Romania Ltd. va incepe explorarea seismica pe o suprafata de 3.000 de kilometri patrati, fiind cea mai mare suprafata explorata in Romania prin tehnica de achizitie seismica 3D.

Durata estimata a lucrarilor de achizitie seismica este de circa 90 de zile.

"Explorarea in apele de mare adancime reprezinta un domeniu de inalt nivel tehnologic si suntem incantati ca lucram impreuna cu ExxonMobil, o companie experimentata in domeniul explorarii la mare adancime", a declarat Johann Pleininger, membru in dirctoratul Petrom si responsabil cu activitatea de explorare si productie.

Utilizarea tehnologiei de achizitie seismica 3D permite identificarea celor mai promitatoare zone pentru potentiale zacaminte de hidrocarburi la adancimi de mai multi kilometri sub nivelul marii.

Lucrarile de explorare se vor efectua cu una dintre cele mai mari nave de achizitie seismica din lume, GeoCeltic, vas operat de compania Fugro-Geoteam.

Nava care a ajuns in portul Constanta in 4 august este construita in 2007 si are o lungime de circa 100 metri si o latime de 28 metri, fiind dotata cu cele mai moderne echipamente.

Petrom a raportat in primul semestru un profit net de 417 milioane lei, in scadere cu 39% fata de castigurile din perioada similara din 2008, de 687 milioane lei.

Petrom in 5 ani: “Semnificativ”, “substantial” si acum mai performant

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri