Producatorul de tevi din otel ArcelorMittal Tubular Products Roman (PTRO) si-a adancit pierderile de aproape trei ori in primele sase luni din an, la 118,65 milioane lei (28,05 milioane euro), in conditiile in care afacerile s-au injumatatit fata de nivelul din perioada similara a anului trecut.
In semestrul I din 2008, compania controlata de grupul siderurgic indian a avut pierderi de 40,89 milioane lei.

Compania a inregistrat o cifra de afaceri de 219,27 milioane lei (52,1 milioane euro), in intervalul ianuarie - iunie 2009, fata de afacerile din perioada similara din 2008, de 426,34 milioane lei, informeaza NewsIn.

ArcelorMittal Tubular Products Roman este specializata in productia de tevi fara sudura din otel. Capitalul social al companiei este de 36,11 milioane lei, divizat in 14,44 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Principalii actionari sunt ArcelorMittal Tubular Products Holdings BV, care controleaza 69,77% din companie si SIF Moldova (SIF2) cu o participatie de 14,08%.

Ultima cotatie a titlurilor ArcelorMittal Tubular Products Roman a fost de 4 lei, ceea ce confera companiei o capitalizare de 57,78 milioane lei (13,72 milioane euro). Actiunile Mittal Steel Roman sunt tranzactionate pe piata Rasdaq, la categoria I, sub simbolul PTRO.

Combinatul ArcelorMittal Roman (fost Petrotub) a fost preluat la sfarsitul anului 2003 de grupul siderurgic Mittal, care mai detine in Romania fostele combinate Sidex Galati, Siderurgica Hunedoara, Tepro Iasi, precum si operatorul portuar Romportmet Galati.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri