Efectele programului guvernamental Prima Casa s-ar putea face simtite in piata de constructii abia de anul viitor, sustin reprezentantii producatorul de profiluri din PVC Gealan Romania, subsidiara locala a grupului german Gealan.
„Cererea de profile din PVC de la parteneri genereaza cea mai mare parte a veniturilor si nu putem spune ca in 2009 mizam pe programul Prima Casa pentru impulsionarea afacerilor. Daca programul se va dovedi eficient, efectele sale asupra pietei de constructii se vor face simtite abia in cursul anului 2010”, a declarat, pentru Wall-Street, Aurel Vlaicu (foto), director general al Gealan Romania.

Anul trecut, compania a raportat o cifra de afaceri de circa 83,5 milioane de euro, in creste cu 11% fata de 2007. Pentru acest an, Vlaicu refuza sa faca inca estimari, spunand ca pana acum, intreaga piata a scazut, iar evolutia pana la sfarsitul anului este una imprevizibila.

„Valoarea pietei a scazut semnificativ in primul trimestru al anului, ceea ce a condus la o acutizare a competitiei. Una dintre consecintele scaderii pietei si a cresterii competitiei este si scaderea preturilor, care s-a manifestat relativ uniform pentru majoritatea competitorilor”, explica directorul Gealan. Pe piata locala de PVC, compania detine o cota de piata de circa 30%.

Daca in 2007, valoarea pietei de PVC a fost de circa un miliard de euro, iar anul trecut a coborat pana la 850 milioane de euro, in 2009 scaderea ar putea fi si mai mare.

„Estimam ca in acest an, valoarea totala a pietei de PVC va atinge 500 de milioane de euro, reprezentand o scadere cu aproximativ 50% comparativ cum anul 2007”, mai spune Aurel Vlaicu.

Nici programul national de Reabilitare Termica nu are sanse sa impusioneze piata de PVC, subliniaza Vlaicu, intrucat acest program a fost si este prezentat de autoritati intr-o lumina mult idealizata, fara a se mentiona, pe langa avantaje, si faptul ca, din motive financiare, nu toate cladirile pot fi incluse in program.

„Foarte multi proprietari au asteptat si inca asteapta includerea imobilului unde locuiesc in programul national de reabilitare termica. Ei au amanat luarea unei decizii personale cu privire la modernizarea locuintei, iar aceasta amanare a contribuit la scaderea cererii de tamplarie PCV”, a incheiat seful Gealan.

Printre principalele companii care activeaza in Romania pe piata de tamplarie termoizolanta se numara Gealan, Lipoplast, Rehau Polymer, VEKA, Teraplast Bistrita, Suki, Profine, Far Est, Amvic Ferestre si Schonline.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri