Sucursala Electrica din Galati a incheiat semestrul intai cu un profit de 11 milioane de lei, cu 45% mai mic fata de cel realizat in prima jumatate a anului trecut, scaderea fiind generata in principal de reducerea achizitiilor de energie de catre combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati.
In primul semestru al anului 2009, Sucursala de Distributie a Energiei Electrice Galati a obtinut un profit de 11.193.000 de lei, cu aproximativ 45% mai mic decat cel realizat in aceeasi perioada a anului 2008, care s-a cifrat la 20.308.000 de lei, potrivit NewsIn.

Directorul sucursalei, Iulian Arama, a explicat ca diminuarea profitului a fost cauzata de scaderea consumului de energie in zona consumatorilor
industriali, nominalizand aici compania siderurgica ArcelorMittal Galati.

"ArcelorMittal este singurul consumator industrial la care consumul este in scadere. La inceputul anului 2008, ArcelorMittal avea un consum de 230 de megawati, in timp ce astazi are un consum de 120 de megawati", a declarat Iulian Arama.

Siderurgicul galatean si-a redus consumul de energie dupa ce a inchis mai multe capacitati de productie, printre care Uzina CocsoChimica. In acelasi timp, insa, a redus achizitiile de energie de la societatea de stat, completandu-si consumul cu energie livrata de un furnizor privat.

ArcelorMittal Galati ramane, insa, cel mai important client al sucursalei Electrica. Cu un consum curent de 120 de megawati, combinatul depaseste conturul energetic al intregului judet, care atinge 110 megawati. Din acest volum, 30 de megawati reprezinta consumul casnic si 80 de magawati reprezinta consumul industrial, fara colosul siderurgic.

Pe fondul scaderii veniturilor si a profitului, Electrica Galati a redus si investitiile. Volumul investitional a scazut cu mai mult de 47%, de la 8.678.000 de lei in primul semestru al anului 2008 la 4.544.000 de lei in primul semestru al acestui an.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri