Tofan Grup International a intrat in insolventa, la propria cerere, Tribunalul Bucuresti admitand, vineri, inceperea procedurii, urmand ca reprezentantii sai sa ceara falimentul, au declarat avocatii grupului.

Avocatul Gheorghe Piperea, reprezentant in instanta al firmei lui Gelu Tofan, a declarat ca, dupa deschiderea insolventei, se va ajunge la faliment, din cauza ca grupul nu mai poate fi sustinut financiar.

”S-a incercat o reorganizare a grupului, dar a esuat. Majoritatea firmelor componente ale grupului au intrat deja in faliment”, a adaugat Piperea, citat de NewsIn.

Avocatul a mai spus ca cea mai mare firma a grupului, Danubiana, a intrat in faliment din 2008. Danubiana fusese preluata de Tofan Grup in 1995.

Instanta a stabilit pentru 17 noiembrie primul termen de incepere a procedurii insolventei. La aceasta data proprietarii grupului pot cere deschiderea falimentului sau reorganizarea companiei.

Tofan Grup International a fost infiintata in 1991 de catre omul de afaceri Gelu Tofan si este o companie axata
pe comercializarea si distributia anvelopelor, potrivit site-ului oficial.

Gelu Tofan a intrat, in urma cu cativa ani, in vizorul procurorilor din cauza contractului de schimb "masini uzate contra anvelope". Contractul dintre Statul Major al Fortelor Terestre (SMFT) si Tofan Group a fost incheiat in anul 2000 si s-a derulat pana in 2004. In acest dosar, procurorii DNA au inceput investigatii, dupa ce MApN a constatat anumite nereguli in derularea contractului privind schimbul a 4.000 de autovehicule uzate ale MApN cu 6.000 de anvelope primite de la Tofan Group.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cum vrea producatorul Clujana sa iasa din insolventa in trei luni