Avocatul Gheorghe Piperea, reprezentant in instanta al firmei lui Gelu Tofan, a declarat ca, dupa deschiderea insolventei, se va ajunge la faliment, din cauza ca grupul nu mai poate fi sustinut financiar.

”S-a incercat o reorganizare a grupului, dar a esuat. Majoritatea firmelor componente ale grupului au intrat deja in faliment”, a adaugat Piperea, citat de NewsIn.

Avocatul a mai spus ca cea mai mare firma a grupului, Danubiana, a intrat in faliment din 2008. Danubiana fusese preluata de Tofan Grup in 1995.

Instanta a stabilit pentru 17 noiembrie primul termen de incepere a procedurii insolventei. La aceasta data proprietarii grupului pot cere deschiderea falimentului sau reorganizarea companiei.

Tofan Grup International a fost infiintata in 1991 de catre omul de afaceri Gelu Tofan si este o companie axata
pe comercializarea si distributia anvelopelor, potrivit site-ului oficial.

Gelu Tofan a intrat, in urma cu cativa ani, in vizorul procurorilor din cauza contractului de schimb "masini uzate contra anvelope". Contractul dintre Statul Major al Fortelor Terestre (SMFT) si Tofan Group a fost incheiat in anul 2000 si s-a derulat pana in 2004. In acest dosar, procurorii DNA au inceput investigatii, dupa ce MApN a constatat anumite nereguli in derularea contractului privind schimbul a 4.000 de autovehicule uzate ale MApN cu 6.000 de anvelope primite de la Tofan Group.