Albalact Alba Iulia, unul dintre cei mai importanti producatori din industria locala a produselor lactate, a raportat in primul semestru al acestui an o cifra de afaceri de aproximativ 116 mil. lei, in crestere cu 30,6%, respectiv un profit de 2,81 mil. lei, triplu fata de perioada similara a anului trecut, anunta compania.

Astfel, cifra de afaceri a companiei Albalact in prima jumatate a acestui an a atins valoarea de 116.270.109 lei, comparativ cu 89.030.950 lei, nivel raportat in primul semestru al anului 2008.

De asemenea, profitul operational obtinut in primul semestru din 2009 a crescut de aproape 3,5 ori (cu 247,8%), ajungand la 6.213.552 lei, de la 1.786.496 lei in aceeasi perioada a anului trecut.

In toamna anului trecut, Albalact a relocat intreaga productie de lactate in noua fabrica de la Oiejdea, care a presupus o investitie de peste 17 milioane de euro. La scurt timp, Albalact a achizitionat 77% din actiunile societatii Raraul SA Campulung Moldovenesc pentru intrarea pe categoria branzeturilor.

Anul acesta, Albalact a inceput sa functioneze cu capacitatile de productie extinse in ambele fabrici - Oiejdea si Raraul Campulung Moldovenesc.

Totodata, compania a deschis un centru logistic nou langa Bucuresti, cu o investitie de 3 milioane de euro si urmeaza sa incheie prima etapa de modernizare a fermei proprii din Vaidei (Hunedoara), proiect ce a necesitat o alta investitie de aproape 2 milioane de euro.

In toamna acestui an, Albalact a planificat finalizarea investitiilor si pentru fabrica Raraul Campulung Moldovenesc.

Presedintele Albalact: In 2 ani, piata lactatelor va fi disputata de un ‘pluton’ de jucatori de frunte

Infiintata in anul 1971 si transformata in societate comerciala pe actiuni in 1990, Albalact a fost privatizata in 1999. Compania Albalact are peste 800 de angajati si peste 6.000 de actionari si este listata la categoria a-II-a a Bursei de Valori Bucuresti. Pe langa produsele lactate proaspete comercializate sub brandurile Fulga si Zuzu, Albalact mai comercializeaza unt, iaurt si smantana sub marca De Albalact.

Raraul SA a fost privatizata in anul 1994 intr-una din primele achizitii de tip MEBO (preluare de catre angajati si conducere) din industria romaneasca de lactate. Raraul este specializata in domeniul productiei de branzeturi, inclusiv produse traditionale tip cascaval, cas si urda, precum si in productia de lapte praf, unt si produse proaspete tip smantana, iaurt, lapte batut tip sana si lapte pentru consum.

In anul 2007, Raraul a inregistrat o cifra de afaceri de 16.182.876 lei si un profit net de 438.351 lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Top 10 cele mai mari companii din sectorul agricol