Producatorul de carbune Carbonifera Ploiesti a acumulat anul trecut pierderi de 7,9 milioane lei si urmeaza sa disponibilizeze 25 din cei 45 de angajati, conform programelor aprobate la nivel de minister, au declarat reprezentantii companiei.
"Societatea a fost afectata de criza economica prin contractia pietei de carbune si supraproductia de carbune existenta la ora actuala, in conditiile unei lipse majore de consum de energie electrica", au mentionat reprezentantii Carbonifera Ploiesti, citati de NewsIn.

De asemenea, productia companiei a scazut anul trecut la jumatate, iar pierderile s-au adancit cu peste 50%.

"La nivelul anului 2008, Carbonifera a produs o cantitate de 426.000 tone carbune si a inregistrat o pierdere de 7,9 milioane lei. In anul 2007, societatea a inregistrat o pierdere de 5 milioane lei la o productie realizata de 883.000 tone. Diferenta rezultatelor economice dintre anii 2007 si 2008 este datorata de functionarea sezoniera a beneficiarilor nostri (CET Brasov si CET Bacau), functionare in salturi pe perioada de vara", au adaugat reprezentantii companiei.

Productia realizata de Carbonifera Ploiesti in primul semestru din 2009 este de 213.000 tone, in scadere cu 28,7%fata de primele sase luni din 2008, cand societatea a realizat o productie de 299.000 tone. La nivelul primului semestru din acest an, societatea a inregistrat o pierdere de 560.000 lei.

Totodata, Carbonifera are de incasat creante de 5,883 milioane lei, conform balantei de verificare la data de 30 iunie 2009.

"Societatea se confrunta cu situatia incasarii cu greutate a creantelor de la principalii beneficiari de la inceputul anului 2008 din cauza lipsei de lichiditati, atat de pe piata carbunelui, cat si din intreaga economie. Prin programele stabilite cu beneficiarii, Carbonifera Ploiesti va incerca sa asigure o functionare a societatii in conditii de minima rezistenta", au subliniat reprezentantii producatorului de carbune.

Carbonifera SA Ploiesti a aparut in anul 2005 prin HG 877/2005 – privind infiintarea unor filiale – societati comerciale miniere prin reorganizarea unor activitati din cadrul Societatii Nationale a Carbunelui SA Ploiesti. Obiectul principal de activitate al societatii il reprezinta extractia si comercializarea carbunelui si a altor produse obtinute din activitatile miniere. Compania se afla sub autoritatea Ministerului Economiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri