Lego A/S, cel mai mare producator european de jucarii, a raportat o crestere cu 60% a profitului din primele sase luni ale anului, cresterea vanzarilor fiind sprijinita de jucariile inspirate de seria de filme „Star Wars”.
Profitul net a urcat la 684 milioane coroane daneze (130 milioane dolari), de la 427 milioane coroane daneze, in primele sase luni din 2008. Vanzarile au urcat cu 23%, la 4,37 miliarde coroane daneze, titreaza Bloomberg, citeaza NewsIn.

Directorul executiv al companiei, Joergen Vig Knudstorp, considera ca este dificil sa faca estimari privind rezultatele anuale, in contextul in care vanzarile de jucarii cresc in ultima parte a anului.

Lego a fost fondata in 1932 si isi vinde produsele in peste 130 de tari. Compania este detinuta de Kjeld Kirk Kristiansen, nepotul fondatorului companiei.

Acesta ocupa pozitia 318 in topul celor mai bogati oameni din lume, cu o avere estimata la 2,1 miliarde dolari, conform unui top intocmit de Forbes.

Mattel Inc., cel mai mare producator mondial de jucarii, a afisat anterior o scadere cu 19% a veniturilor din al doilea trimestru.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri