Portul de marfuri Giurgiu a inregistrat pierderi de peste 2 milioane de lei in primul semestru din 2009, a anuntat, miercuri, directorul general al Companiei Nationale a Administratiei Porturilor Dunarii Fluviale (CN APDF) Giurgiu, Danut Ofiteru, transmite NewsIn.

Potrivit lui Ofiteru, Portul Giurgiu a inregistrat pierderi si in 2008. "La nivelul veniturilor, in Portul Giurgiu, in 2008, veniturile au fost de peste 1,5 milioane de lei, iar cheltuielile de peste 7 milioane de lei. Deci, vorbim despre o pierdere de peste 6 milioane de lei. De asemenea, in primul semestru al anului 2009, veniturile au fost de 730.000 de lei, iar cheltuielile de aproape 3,5 milioane de lei, cu o pierdere de peste 2 milioane lei”, a spus Ofiteru.

Acesta a precizat ca pierderile sunt cauzate si de faptul ca tarifele percepute operatorilor si transportatorilor nu au mai crescut din 2007.

"Cheltuielile sunt constante, insa veniturile sunt influentate si de traficul de marfuri operate in port. Tarifele sunt aceleasi din martie 2007, daca am fi apelat la o masura folosita de altii probabil ca o majorare a tarifelor ar fi acoperit pierderea. Am pastrat tarifele mici pentru a determina intensificarea traficului de marfuri”, a subliniat directorul general al CN APDF Giurgiu.

CN APDF Giurgiu are in administrare zece porturi mari si unsprezece mai mici.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Investitii de 70 mil. lei pentru modernizarea a 3 porturi la Dunare