Consiliul Concurentei (CC) a declansat o investigatie in cazul unei posibile dependente economice a operatorului portuar Comvex din Constanta de grupul siderurgic Arcelor Mittal Galati.
“Din analiza unei plangeri formulate de Comvex, operator portuar din Constanta, autoritatea de concurenta a retinut posibila exercitare a unei influente determinante asupra Comvex de catre societati din grupul Arcelor Mittal, implicit in contextul unor relatii comerciale de lunga durata intre cei doi si a unei posibile dependente economice. In cazul in care, in urma investigatiei, nu se constata existenta unui control al lui Arcelor Mittal asupra Comvex, Consiliul Concurentei isi rezerva dreptul de a se autosesiza cu privire la alte posibile incalcari ale legii in speta in cauza”, a declarat Bogdan Chiritoiu (foto), presedintele Consiliului Concurentei.

Potrivit comunicatului de presa emis de CC, Comvex a reclamat Consiliului Concurentei, in luna iulie, mai multe posibile incalcari ale legii si anume:
  • exercitarea controlului asupra Comvex de catre Arcelor Mittal, in baza unui procent de 36%, achizitionat in cursul anului 2008, si a unor relatii de dependenta economica;
  • o intelegere intre Arcelor Mittal Galati, societatea mama Arcelor Mittal Holding SA si o alta societate a grupului, Expert Placement Services Ltd. prin care s-a incercat eliminarea de pe piata a lui Comvex, prin refuzul de a mai continua colaborarea cu acesta;
  • un un abuz de pozitie dominanta al lui Arcelor Mittal Galati, impreuna cu societati din grupul sau, abuz manifestat, atat prin exploatarea starii de dependenta economica in care se afla Comvex fata de el dar si prin refuzul de a mai trata cu acesta.

In situatia existentei unui control al lui Arcelor Mittal asupra Comvex, celelalte aspecte sesizate raman fara obiect. “Daca se va constata ca Arcelor Mittal Galati a realizat o operatiune de concentrarea economica pe care nu a notificat-o Consiliului Concurentei, acesta este pasibil de sanctiune pentru omisiunea notificarii (amenda poate ajunge la pana la 1% din cifra de afaceri) si pentru punerea in practica a unei operatiuni inainte de emiterea unei decizii de catre autoritatea de concurenta (in aceasta situatie amenda poate ajunge la pana la 10% din cifra de afaceri)”, se mai precizeaza in anuntul CC.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri