Conducerea Fabricii de Avioane Craiova pregateste un program de restructurare a personalului care vizeaza un numar de 300 de salariati, propunerea urmand sa fie discutata vineri in sedinta Consiliului de Administratie.
„In prezent, se lucreaza la lista. Este vorba despre 300 de salariati, cei care se afla deja in somaj tehnic la aceasta ora. Propunerea de disponibilizare va fi facuta maine (n. red. vineri) in sedinta Consiliului de Administratie a fabricii”, a declarat Victor Peta, citat de NewsIn, liderul Sindicatului Liber Avioane Craiova.

Concedierea celor 300 de salariati survine in urma esuarii negocierilor de privatizare cu Alenia Aeronautica Italia. „In urma esuarii negocierilor de privatizare, conducerea fabricii a propus disponibilizarea oamenilor, dar exista un program intreg prin care se propune redresarea fabricii. Vor fi comasate cateva puncte de lucru, vor fi vandute cateva active ce se gasesc prin depozitele fabricii. Nu se lucreaza nimic in acest moment, este o lipsa totala si perpetua privatizare. Chiar si partenerii nostri s-au retras si nu mai avem nici un fel de comanda, nici Ministerul Apararii Nationale nu a avut ceva de lucru la noi”, a mai precizat Victor Peta.

In acest moment, Fabrica de Avioane Craiova are pe statul de plata 660 de persoane, 300 din ele fiind in somaj tehnic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri