"Am oprit orice vanzare de microhirocentrale. Ne uitam sa vedem care sunt viabile si sa le punem pe toate intr-o companie pe care sa o privatizam partial, ca sa putem face rost de bani. Ideea e sa nu le separam pe bucati. Le vom grupa pe toate, le dezvoltam si schimbam proprietatea lor, dar in acest fel vom tine in mana fluxul de energie", a declarat directorul general al Hidroelectrica, citat de NewsIn.

In prezent, compania inventariaza microhidrocentralele ramase, a mai spus David.

Hidroelectrica a scos in luna mai la vanzare 19 microhidrocentrale (MHC), iar zece dintre acestea erau scoase la privatizare pentru a treia oara. Producatorul de energie electrica mai are de privatizat 44 de microhidrocentrale (in afara de cele 19), ca urmare a angajamentului asumat de Romania in cadrul negocierilor de aderare la Uniunea Europeana, prin care Hidroelectrica a avut de privatizat un portofoliu de 150 microhicentrale. Pana acum, Hidroelectrica a vandut 87 microhidrocentrale.

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie electrica si servicii tehnologice de sistem din Romania. Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei. Compania are peste 5.000 angajati.

Hidroelectrica a acoperit anul trecut 26% din productia de energie electrica a tarii si foloseste sursele regenerabile. Compania administreaza 326 centrale hidroelectrice si statii de pompare, ce insumeaza o putere instalata de peste 6.300 MW.