Cel mai mare producator de energie electrica din tara, Hidroelectrica, poarta negocieri cu mai multe companii cu care intentioneaza sa construiasca in parteneriat centrale pentru a produce energie electrica si din biomasa si eolian, a declarat directorul companiei, Mihai David.

Astfel, compania, care in prezent produce electricitate folosind doar apa ca sursa, vrea sa intre in viitorul apropiat si pe biomasa si eolian (n.r. Dintre toate tipurile de energie regenerabila -hidro, solar, eolian, geotermal, biomasa si energia termica subterana - in Romania, cel mai mare potential il are biomasa, potrivit specialistilor din domeniu.)

"Scopul nostru este sa dezvoltam cat mai multa energie verde. Intentionam sa costruim intre cinci si zece centrale pe biomasa (din lemn), in mai multe orase, cu o putere totala instalata de 500 MW. Pentru acest proiect, purtam acum negocieri, vrem sa-l dezvoltam impreuna cu o companie de engineering, care sa aiba tehnologia", a spus Mihai David, citat de NewsIn.

In ceea ce priveste proiectul pe eolian, acesta se doreste a fi tot o centrala de cateva sute de MW, in parteneriat cu un investitor privat, a afirmat directorul general al Hidroelectrica.

"Pe eolian, deocamdata ne uitam la proiectele care sunt aprobate, sa vedem daca putem sa intram intr-un parteneriat cu un investitor privat", a mentionat David.

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie electrica si servicii tehnologice de sistem din Romania. Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei. Compania are peste 5.000 angajati.

Hidroelectrica a acoperit anul trecut 26% din productia de energie electrica a tarii si foloseste sursele regenerabile. Compania administreaza 326 centrale hidroelectrice si statii de pompare, ce insumeaza o putere instalata de peste 6.300 MW.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Borza, concediat dupa ce a cerut "optimizarea" numarului bugetarilor