Rompetrol Rafinare (RRC) a vandut carburanti si produse petroliere de 234,6 milioane dolari catre mai multe companii ale Grupului Rompetrol (The Rompetrol Group -TRG), potrivit unui comunicat emis de companie Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Astfel, companiile care au achizitionat motorina, benzina, white spirit rafinat, n-Hexan, de la RRC sunt Vector Energy SA (compania grupului de trading), Rompetrol Moldova, Rompetrol Bulgaria si Rompetrol Petrochemicals SRL, potrivit actelor aditionale la contracte-cadru, acte incheiate in perioada ianuarie-iunie 2009.

De asemenea, Rompetrol Rafinare a achizitionat titei de la Vector Energy SA in valoare de circa 127 milioane dolari, in aceeasi perioada, potrivit datelor companiei.

Rompetrol Rafinare face parte din Grupul Rompetrol.

The Rompetrol Group (TRG) a facut parte din Rompetrol Holding, pana in august 2007, cand Patriciu a vandut 75% din actiunile TRG catre compania de stat KazMunaiGaz din Kazakhstan. De asemenea, la 26 iunie 2009, Dinu Patriciu a anuntat ca a vandut kazahilor restul de 25% din actiuni. Astfel, Grupul Rompetrol este detinut 100% de KazMunaiGaz.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
KazMunayGas si CEFC nu s-au inteles pentru fostul Rompetrol Group