"De cand am venit la conducerea regiei, in martie, au plecat 280 oameni. In general, pleaca oamenii care nu au nevoie de serviciu", a spus Becheanu.

Potrivit directorului RADET Bucuresti, la inceputul anului, in regie lucrau 5.018 de persoane, iar in prezent sunt circa 4.700 de angajati. "La anul, vor ramane intre 3.500 si 4.000, numar ce se apropie de necesarul optim", precizeaza directorul RADET, citat de NewsIn.

Pe de alta parte, Becheanu a mai spus ca platile catre furnizorul de energie termica, ELCEN, merg bine, insa a aparut o noua problema legata de finantarea regiei. "Guvernul acorda o subventie de pana la 45% din costul gigacaloriei, procent ce a fost prins si in bugetul Capitalei. Dar Ministerul Finantelor ne-a spus ca sintagma <pana la> poate sa insemne si 1%. Astfel, am acumulat datorii de 250 de milioane de lei, plus penalizari apropiate de aceasta suma", a declarat directorul RADET.

Altfel, regia are o noua echipa de vanzari si a reusit astfel sa aduca noi clienti in sistem. "Vom racorda 500 de apartamente dintr-un complex rezidential din zona Grozavesti si peste 200 apartamente din zona Berceni. Pana la sfarsitul anului, vom avea 800 de clienti noi", spune Becheanu.

Directorul RADET a mai spus ca numarul clientilor care au renuntat la contractul cu regia in acest an este de ordinul zecilor. "In medie, am debransat un apartament la doua zile", a precizat Becheanu.