Coca-Cola HBC Romania, cel mai important jucator de pe piata locala de bauturi racoritoare, a anuntat ca va inchide unitatea de la Iasi.
[Update] "Coca-Cola HBC anunta consolidarea operatiunilor sale de imbuteliere din Romania la Ploiesti, Timisoara si Poiana Negri, precum si o serie de masuri de eficientizare si crestere a productivitatii operatiunilor sale, menite sa imbunatateasca si sa intareasca viitorul afacerii din Romania, precum si capacitatea companiei de a-si continua investitiile in piata romaneasca", se arata in comunicatul emis de catre companie.

Coca-Cola a decis sa transfere capacitatea de productie din Iasi in Republica Moldova, "ca urmare a evaluarilor periodice de activitate si infrastructura", in conditiile in care fabrica de la Iasi producea cu preponderenta pentru Republica Moldova.

Depozitul din Iasi va fi reorganizat si va functiona ca Centru de Distributie in cadrul infrastructurii existente, iar operatiunile de vanzari, financiar, marketing si resurse umane isi vor continua activitatea in Iasi.

Activitatile de productie din Floreni se vor transfera la fabrica invecinata din Poiana Negri, pregatita in acest sens printr-un program de investitii.

"Fiecaruia dintre cei 75 de angajati din productie implicati in aceasta consolidare li se vor oferi pozitiile vacante disponibile in cadrul companiei, compatibile calificarii lor profesionale, iar celor 32 de angajati din depozit, posibilitatea de a opta pentru noi locuri de munca, in conditii similare de salarizare, la contractorul care va opera Centrul de Distributie", se mai arata in comunicat.

La sfarsitul perioadei de 60 de zile toti angajatii implicati in consolidare vor primi pachete compensatorii, cu o valoare intre 7 si 10 salarii.

Noul mod de operare va fi functional incepand cu noiembrie 2009, toate livrarile si serviciile continuand normal pe parcursul procesului de consolidare.


Aceasta este cea de a treia fabrica pe care Coca-Cola decide sa o inchida, dupa ce in ultimii doi ani a renuntat la unitatile de la Bucuresti si Oradea, aproximativ 200 de angajati fiind disponibilizati.

In prezent, producatorul de bauturi racoritoare opereaza fabrici in Timisoara, Ploiesti si Poiana Negri.

La sfarsitul anului 2008, reprezentantii companiei infirmau informatiile privind inchiderea fabricilor de la Iasi si Ploiesti.

In luna septembrie 2008, Coca-Cola Hellenic Bottling Company Romania a hotarat sa inchida fabrica din Oradea in vederea eficientizarii activitatilor desfasurate la nivel local, declarand ca se va axa in acelasi timp pe consolidarea capacitatii de productie in unitatile din Iasi, Timisoara, Ploiesti si Dorna.

Cei 102 angajati urmau sa primeasca fiecare, la finalizarea procesului, un pachet compensatoriu de sapte pana la zece salarii, in conformitate cu prevederile din cadrul contractului colectiv de munca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri