Ursus Breweries ofera 380.000 de euro pentru a controla Bere Azuga

Ursus Breweries lanseaza o noua oferta de cumparare pentru pachetul de 3,74% din actiunile pe care nu le detine la Bere Azuga (BEGY) si pune la bataie 1,61 milioane lei(380.000) pentru a controla integral producatorul de bere, potrivit prospectului de oferta.
Ursus Breweries controleaza in prezent 96,26% din capitalul Bere Azuga, dupa ce in perioada 24 iunie - 21 iulie mai achizitionase in cadrul unei alte oferte 24,29% din actiuni de la minoritari, scrie NewsIn.

In cadrul noii oferte de cumparare, Ursus Breweries vrea sa achizitioneze de la minoritari un pachet de 200.747 de actiuni BEGY, pentru care va plati 8 lei/unitate, ceea ce ridica valoarea ofertei la 1,61 milioane lei.

Oferta ese intermediata de Raiffeisen Capital&Investment si se va derula in perioada 3-23 septembrie.

Ursus Breweries, subsidiara SABMiller in Romania, anunta in luna mai, ca va relansa in acest an berea Azuga, brand pe care l-a preluat odata cu firma.

Bere Azuga a afisat pentru primul trimestru al acestui an pierderi de 7 milioane lei, mai mici cu 28% fata de cele din primele trei luni din 2008, pe fondul scaderii cifrei de afaceri cu 87%, la 3,6 milioane lei.

Ursus Breweries, subsidiara a SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producatori de bere din Romania. Compania are sediul central in Bucuresti si detine patru fabrici de bere in Cluj Napoca, Timisoara, Buzau si Brasov, avand peste 1.500 de angajati.

Marcile Ursus Breweries sunt Peroni Nastro Azzurro, Ursus, Redd's, Timisoreana, Stejar, Ciucas si Pilsner Urquell.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri