Studiile de specialitate facute la noi in tara arata ca in medie, romanii folosesc o periuta de dinti si 2-3 tuburi de pasta pe an. Asta in conditiile in care stomatologii recomanda folosirea a 4-6 periute pe an, iar la fiecare periaj, un gram de pasta de dinti, de dimensiunea unui bob de mazare. Totusi avem sperante ca situatia s-ar putea imbunatati: daca in 1993, 45% dintre romani se spalau pe dinti de doua ori pe zi, acum, in 2005, procentul acestora a crescut la 75%.
Romanii trebuie sa-si ingrijeasca dintii cu 20.000 lei pe an

Dr. Alexandru Brezoescu, director executiv UNAS si presedinte al Colegiului Medicilor Dentisti din Bucuresti, a declarat in conferinta de presa ca CNAS-ul aloca anual sub 1% din fonduri pentru serviciile stomatologice, asta insemnind ca unei persoane ii revin 20.000 lei vechi pentru tratament stomatologic. Pe de alta parte, nici relatia dintre stomatologi si CNAS nu este una mai fericita. Chiar daca teoretic, tratamentul tinerilor de pana la 18 ani este gratuit, acest lucru este aproape imposibil de indeplinit. Fiecare medic stomatolog primeste de la CNAS aproximativ 11 milioane lei vechi pe luna pentru a realiza aceste tratamente, iar aceasta suma se epuizeaza dupa 2-3 pacienti.

Prea multa guma de mestecat nu face bine danturii

Dr. Teodor Traistaru, director academic si presedinte al UNAS, a recomandat in conferinta de presa, ca guma de mestecat ar trebui folosita doar cateva minute dupa fiecare masa. Altfel, ea dauneaza danturii si poate crea dependenta. Prin folosirea mult prea indelungata a gumei de mestecat, se dezvolta prea mult maxilarele si aspectul estetic va avea de suferit, iar dintii se uzeaza mult mai repede decat in conditii normale.

La IDeM Romania 2005 s-a lansat oficial si revista Quintessence International Romania, cea mai importanta publicatie stiintifica din lume, in domeniul medicinei dentare, cu o vechime de peste 50 de ani. Aceasta revista il va tine mereu la curent pe medicul dentist practician cu informatii avansate din toate ramurile medicinei dentare. Combinind inovatii clinice si cercetari de ultima ora cu ilustratii sugestive, Quintessence International Romania reprezinta o sursa reala pentru educatia medicala continua a stomatologilor. Sediul central al editurii este la Berlin, dar revista este prezenta in mai multe tari, precum Statele Unite, Franta, Italia, Marea Britanie, Rusia, Spania, Brazilia sau Turcia.

Pana pe 8 octombrie, la IDeM Romania 2005 vor fi prezentate ultimele noutati stiintifice, cele mai noi descoperiri in domeniul esteticii dentare si cele mai moderne tehnici in cosmetica dentara. Peste 42 de expozanti care reprezinta firme din majoriatea tarilor europene si din Statele Unite ale Americii au standuri in cadrul expozitiei care se intinde pe 3 nivele, pe o suprafata de peste 2.000 de metri patrati. Organizatorii asteapta aproximativ 5.000 de vizitatori specialisti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri