Operatorul roman de hipermarketuri Pic, controlat de fratii Cornel si Ilie Penescu, a disponibilizat 1.500 de angajati de la inceputul anului si pana in prezent, masura ce face parte dintr-un proces de reducere a costurilor.

“Reteaua de magazine Pic se vrea a fi o retea eficienta de magazine. Procesul de restructurare este agresiv, dar suntem convinsi ca problemele curente pot fi rezolvate prin acest program. Pana in prezent, toate actiunile au fost respectate conform planului si deja incep sa se observe beneficiile. Tot in acest sens am angajat si o firma de restructurare financiara pentru a actiona pe toate planurile, operational si financiar”, a declarat, intr-un comunicat de presa, directorul general al lantului de magazine, Dragos Stancu.

Oficialii companiei au mai spus ca masurile de eficientizare a operatiunilor grupului au presupus atat reduceri de costuri (combustibil, energie, consumabile, echipamente, marketing), dar si contractii de personal. Aproximativ 1.500 de angajati din cadrul grupului au fost disponibilizati anul acesta, a declarat, pentru NewsIn, directorul de marketing din cadrul companiei, Claudia Rusu. In prezent, grupul cu activitati in industria alimentara si retail are 2.500 de angajati. Aproape jumatate (1.200 de persoane) dintre acestia lucreaza in cadrul celor cinci magazine Pic din Pitesti, Craiova, Calarasi, Braila si Oradea.

"Incercam sa facem aceste reduceri in asa fel incat activitatea de baza si serviciile fata de clienti sa nu fie afectate", a adaugat Dragos Stancu. Potrivit comunicatului de presa, o modalitate de crestere a veniturilor in aceasta perioada este optiunea de sale & lease-back (flota auto este vanduta catre o companie de leasing, dupa care este inchiriata), ce va permite grupulu Pic sa elibereze cash, pe care sa-l directioneze ulterior catre ariile unde este mai necesar.

Cifra de afaceri a grupului Pic la finele anului 2008 a fost de aproximativ 600 milioane de lei, cu 60% mai mult fata de cea inregistrata in 2007. In primul semestru din 2009, Pic a realizat o cifra de afaceri de 230 milioane de lei, potrivit informatiilor transmise de companie.

Cititi mai multe detalii despre rezultatele financiare ale Pic, precum si o analiza a pietei de retail romanesti, intr-un interviu cu Rainer Exel, fondatorul discounterului miniMax.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri