Electrocentrale Oradea ia un credit de 25 mil. lei pentru a-si plati furnizorii

Electrocentrale Oradea ia un credit de 25 milioane de lei pentru a-si putea achita o parte din datoriile pe care le are fata de furnizorii de combustibil.
Creditul de 25 de milioane de lei va fi contractat de la Bancpost si va fi rambursat in opt rate egale, in lunile ianuarie, februarie, martie si aprilie 2010 si 2011, informeaza NewsIn.

La sfarsitul lunii iunie, CET Oradea avea restante de peste 55 milioane de lei catre furnizorii de carbune si pacura. In schimb, Electrocentrale Oradea mai are de incasat 12,4 milioane de lei de la bugetul de stat si de recuperat peste 17 milioane de la diversi clienti.

La data de 30 iunie, cea mai mare datorie a CET era de 15, 7 milioane de lei, catre Unicom Tranzit, pentru transporturi de carbune. Tot pentru carbune, Electrocentrale Oradea are de platit 13, 1 milioane catre SNL Oltenia, 8 milioane catre Maestro, 4,4 milioane catre Martex si 1 milion catre Salajul Sarmasag.

Pentru pacura, societatea oradeana mai are de achitat peste 9,3 milioane de lei catre Petrotour si 3,4 milioane catre Ulemin. Furnizorii de combustibil au somat CET-ul oradean si au anuntat sistarea livrarilor in cazul in care societatea nu va achita in cel mai scurt termen facturile restante pentru carbunele livrat.

In acest moment, CET are de incasat de la bugetul de stat 12,4 milioane lei. "ANRE ne-a plafonat tariful la 217 lei/Gcal, in timp ce costul de productie este de 293 lei/Gcal. Astfel, am acumulat datorii la furnizorii de combustibil de 55 milioane de lei. Imprumutul inlatura riscul de a lasa la iarna oradenii fara caldura", a declarat directorul CET, Dragos Gligor.

Tot in data de 30 iunie, CET Oradea avea de recuperat facturi neincasate in valoare de 17, 4 milioane de lei de la mai multi clienti.

Astfel, in topul datornicilor catre CET se afla Electrica Furnizare Transilvania Nord, cu restante de 4, 4 milioane de lei, Transelectrica S.A., cu 4,1 milioane si Electrica Distributie Transilvania Nord cu 1,5 milioane lei. Electrocentrale mai are de recuperat si de la populatia din Oradea peste 5,5 milioane de lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Sfaturi de care ar trebui să țină cont, la început de drum, orice antreprenor
Setari Cookie-uri