Producatorul de medicamente generice LaborMed, controlat de fondul de investitii americal Advent International, a preluat portofoliul de 12 marci de produse fitoterapeutice de la producatorul clujean PlantExtrakt, pentru a intari portofoliul pe acest segment al Ozone.
Achizitia, a carei valoare nu a fost facuta publica inca, vine la numai o luna si jumatate de la preluarea portofoliului Ozone Laboratories, anuntata in premiera de Wall-Street. Sebastian Tcaciuc, directorul in cadrul filialei locale a Advent International, declara atunci ca fondul de investitii se afla in continuare in cautare de “achizitii complementare sau care sa diversifice actualul portofoliu al LaborMed, atat in tara, cat si in regiune”. Sebastian Tcaciuc, alaturi de Adrian Stroilescu, Diana Sinca si Andreea Jernoiu, a facut pare din echipa care a participat la finalizarea acestei tranzactii.

Intr-un comunicat de presa, Stephen Stead (foto), CEO-ul si presedintele LaborMed Pharma, a declarat ca “aceste achizitii consecutive vor fundamenta strategia companiei de dezvoltare si ne vor pozitiona intr-o zona cu crestere dinamica, aceea a remediilor bazate pe extracte naturale”.

Prin aceste achizitii, producatorul de generice continua strategia de expansiune in piata farmaceutica din Romania, cat si din regiune, prin pozitionarea companiei si in segmentul de remedii naturale si al medicinei preventive, potrivit informatiilor emise de oficialii LaborMed.

Portofoliul achizitionat include toate produsele din gama fitoterapeutice a PlantExtrakt: Imunogrip, Imunorezistan, Artrophyt, Donavital, Sabalit, Sediphyt, Energotonic, Antialcool Plant, Antitabac Plant, Giardinophyt, Nicotan și Omega3, toate acestea urmand a fi integrate in divizia Ozone Natural, pentru "consolidarea acestei unitati de business".

Advent a ridicat anul trecut un fond dedicat Europei Centrale si de Est in valoare de un miliard de euro, ce urmeaza a fi investit in urmatorii ani. Istoric vorbind, a mai precizat Tcaciuc cu ocazia tranzactiei cu Ozone, Romania a beneficiat de circa o treime din valoarea fondurilor Advent anterioare, ceea ce poate fi considerat ca "o indicatie pentru asteptarile legate de alocarea din fondul curent, dar aceasta nu este neaparat o regula".

LaborMed este o companie farmaceutica romaneasca, infiintata in 1991. In 2008, Advent International a devenit actionar majoritar al producatorului, intr-o tranzactie de tip buy-in estimata la 123 de milioane de euro. Advent International este una dintre cele mai mari firme de private equity din lume. In Romania, investitiile Advent au inclus companiile: Dufa, Terapia, Brewery Holdings, Euromedia, Mobifon Connex si Ceramica Iasi.

PlantExtrakt a fost infiintata in 1992 ca firma mixta romano-germana cu sediul la Radaia, la 14 km departare de Cluj Napoca. La inceput, compania a functionat in exclusivitate pentru exportul de materii prime pentru homeopatie pe pietele farmaceutice din Europa de Vest. Incepând cu 1995, produsele fitoterapeutice PlantExtrakt sunt autorizate pentru comercializare pe piata farmaceutica romaneasca, iar din 1996 se lansează pe piata remediile homeopatice.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri