Aeroportul International „Traian Vuia” din Timisoara nu va fuziona cu cel din Arad, iar Ministerul Transporturilor a promis ca va investi 9 milioane de lei in modernizarea pistei de la Timisoara, a declarat presedintele CJ Timis, Constantin Ostaficiuc.
Liderul CJ Timis a precizat ca infiintarea societatii aeroportuare nu ar fi adus castiguri Timisoarei.

“Era o decizie pentru conditii de criza. Sunt doua drumuri, astazi, dupa parerea mea, paralele. Tinta a fost falsa, a fost exclusiv electorala, exclusiv politicianista si nu altceva, din partea celor care au lansat-o si care s-au angrenat in ea”, a sustinut Ostaficiuc, citat de NewsIn.

“Din punctul meu de vedere, lucrurile s-au clarificat. Am cerut si mi s-a confirmat ca, joi, CL Arad va refuza intrarea intr-o astfel de societate, consider acest subiect inchis. Aeroportul Timisoara isi va desfasura activitatea cum si-a desfasurat-o de o multime de ani. Judetele invecinate vor fi servite de acest aeroport in legaturile pe care ni le ofera pentru a fi conectati in lumea intreaga. Fuziunea nu va mai avea loc. Singura modificare e ca la Timisoara Consiliul Local doreste sa intre in actionariat, la fel ca si Consiliul Judetean. Nu inseamna ca se si poate realiza in final”, a declarat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele CJ Timis, Constantin Ostaficiuc (PDL).

Potrivit sursei citate, ar fi fost necesara o analiza a avantajelor si a dezavantajelor infiintarii acestei companii. “Se incearca o mutare a problemei, o deviere a problemei din realitate, spre o tinta falsa si cred ca lucrurile vor fi aduse intr-o zona a normalitatii. Dorinta de a fi prezenti in deciziile de la Aeroportul International SA Timisoara e unanim recunoscuta de cele doua administratii. Am discutat la Bucuresti si despre actionariat. Se va realiza eventual dupa un studiu de fezabilitate, declansat de minister”, a mai spus Ostaficiuc.

Ostaficiuc a anuntat, marti, ca a avut o discutie cu ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, iar in urma acesteia, ministrul i-a promis bani pentru refacerea pistei de la Timisoara.

“Mi-a promis ca la urmatoarea rectificare de buget, va investi noua milioane de lei in refacerea pistei. Varianta pe care i-am sugerat-o de a lasa profitul la aeroportul din Timisoara nu e permisibila datorita legii”, a declarat Ostaficiuc.

La randul sau, viceprimarul PSD al Timisoarei, Sorin Grindeanu, a declart ca asteapta acte ociciale de la minister care sa confirme afirmatiile presedintelui CJ.

“Vreau sa vad actele oficiale, tot ce avem oficial sunt doua adrese la minister in care ne cer sa ne spunem punctul de vedere cu privire la realizarea acestei companii. Restul sunt conferinte de presa. Sper sa fie asa cum a zis domnul presedinte Ostaficiuc, si anume, sa fi reusit noi, prin demersuri, si iata ca daca toata lumea vine alaturi de o idee corecta cum a enuntat-o CL, reuseste sa se stopeze o prostie, ca nu spun un jaf”, a declarat Grindeanu.

De asemenea, presedintele PNL Timis, Nicolae Robu a declarat ca Ministerul Transporturilor a reactionat in acest caz total lipsit de profesionalism.

“Ma mir ca atat de usor se trece de la a se spune ca este esential si extrem de important, la a se spune ca nu este nevoie de asa ceva, ca nu e oportun. M-am asteptat sa ni se raspunda, daca exista un studiu de fezabilitate, care doar el ar putea sa arate daca e bine sa se faca o astfel de societate sau nu e bine. Si atunci eram impacati. Dar modul in care Ministerul a procedat in aceasta speta mi se pare ca e lipsit total de profesionalism si a ascuns in spate o tendinta spre un abuz, spre interese meschine”, a spus liberalul Robu. Liderul PNL Timis considera insa bun faptul ca nu se va crea o astfel de societate, care sa mute accentul de pe Timisoara pe Arad.

Consiliul Local Timisoara a respins, luni, propunerea de participare in procesul de fuziune a aeroporturilor din Timisoara si Arad si formarea Companiei Nationale Aeroportuare Banat, considerand ca aceasta propunere nu este fundamentata din punct de vedere economic, tehnic, financiar si juridic.

Consiliul Local si-a exprimat, insa, disponibilitatea de a participa in actionariatul Aeroportului International din Timisoara si a solicitat Ministerului Transporturilor sa transmita un studiu de fezabilitate referitor la crearea companiei, principiul in baza caruia se vor stabili cotele de participare a actionariatului noii societati. Consilierii au aprobat participarea in actionariatul Aeroportului International Timisoara doar alaturi de Consiliul Judetean Timis si de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri