Piata locala de echipamente de imagistica ar putea creste cu 10% in 2009

Piata locala de echipamente de imagistica ar putea creste anul acesta cu 10%, pana la 33 de milioane de euro, este de parere Alin Patrascu, directorul executiv al furnizorului de echipamente medicale Medicare Technics.

“Analizele de oportunitate arata ca Romania mai poate absorbi un numar dublu de echipamente CT (computer tomograf) si RM (rezonanta magnetica), in comparatie cu media europeana, astfel incat estimam ca anul acesta vanarile de echipamente de imagistica ar putea avansa cu 30%, atingand valoarea de 33 de milioane de euro”, a declarat Alin Patrascu (foto).

In Uniunea Europeana, media distributiei de echipamente de rezonanta magnetica este de cinci RM-uri la un milion de locuitori, in timp ce in Romania aceasta are o valoare de doar 1,6. In Polonia, sut 2,4 echipamente RM la un milion de locuitori, iar in Ungaria distributia medie este de 2,9, potrivit informatiilor oficialilor companiei.

Medicare Technics a finalizat de curand trei noi clinici de imagistica in valoare de doua milioane de euro pentru extinderea retelei Medix la Targu Jiu, Motru si Campina. Proiectele realizate pana acum de Medicare pentru Medix totalizeaza cinci clinici in valoare de peste patru milioane de euro, au anuntat reprezentantii companiilor.

Clinica din Targu Jiu a fost dotata cu un echipament RM, singurul existent in judet si a presupus o investitie e circa un milion de euro, pe cand unitatile din Motru si Campina, care integreaza fiecare cate un echipament CT, au absorbit investitii de 400.000 de euro, respectiv 600.000 de euro.

Furnizorul de aparatura medicala a inregistrat, in primele sase luni ale anului, o cifra de afaceri de 3,4 milioane de euro, in crestere cu 34% comparativ cu perioada similara a lui 2008, iar pentru sfarsitul de an vizeaza un avans de 12%, pana la 17 milioane de euro, pe fondul finalizarii unor proiecte aflate in derulare.

Cititi si care sunt perspectivele de crestere pentru piata serviciilor medicale private anul acesta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri