Deloitte Romania si firma de avocatura afiliata Reff & Asociatii au acordat asistenta financiara, fiscala si, respectiv, juridica firmei INR Management Real Estate in vederea obtinerii unei finantari de zeci de milioane de euro de la BCR, Deloitte contribuind astfel la incheierea celui mai important contract de finantare imobiliara din anul 2009.
Creditul acordat de BCR va fi folosit pentru finalizarea proiectului rezidential exclusivist Silver Mountain, din Poiana Brasov.

Acest contract completeaza portofoliul de 600 de milioane de euro reprezentand mandate de restructurare a datoriilor pe care Deloitte le-a finalizat deja sau le deruleaza in 2009.

„Incheierea unui contract de o asemenea valoare, intr-una dintre industriile care au fost cel mai puternic afectate de criza economica, transmite un mesaj pozitiv pietei in ansamblu. A fost un proiect intens pentru toate partile implicate, intr-un moment in care conditiile dificile de piata justificau atitudinea prudenta din partea bancilor”, spune George Mucibabici (foto), presedinte Deloitte Romania.

Prima etapa a proiectului Silver Mountain era planificata sa se incheie in iunie 2010 si presupunea finalizarea a cinci cladiri de locuinte si a unui hotel Radisson cu 184 de camere. Investitia in constructia rezidentiala este de 75 milioane de euro.

„Pe parcursul unui proces de negociere in vederea unui contract de finantare, de o parte a mesei sta creditorul care, in mod evident, va incerca sa impuna o structura si o documentatie legala care sa ii asigure un nivel ridicat de confort in privinta modului in care banii vor fi cheltuiti si rambursati. De cealalta parte sta debitorul, care va urmari intotdeauna sa obtina conditii clare, obiective si realiste in baza carora sa poata retrage fondurile, eliminand pe cat posibil situatiile in care s-ar vedea obligat sa ramburseze creditul inainte de maturitatea convenita. Rolul avocatilor financiari, impreuna cu consultantii financiari, este sa ajute ambele parti sa ajunga la o intelegere mutual convenabila, in cel mai scurt timp”, spune Andrei Burz Pinzaru, Equity Partner in cadrul Deloitte Europa Centrala.

Cu o echipa de consultanti locali si internationali, Deloitte Financial Advisory este parte a firmei de servicii profesionale Deloitte Romania. Aceasta functie furnizeaza clientilor diverse servicii de corporate finance si suport pentru tranzactii, inclusiv fuziuni si achizitii, servicii de evaluare, consultanta pentru credite neperformante, business modeling, integrare post-fuziune, project finance, atragere de capital si credite, parteneriate publice private si restructurare corporatista.

Societatea de avocati afiliata Reff & Asociatii este integrata in practica multi-disciplinara de consultanta a Deloitte si afiliata unei retele internationale de cabinete de avocatura si departamente juridice care colaboreaza cu Deloitte in intreaga lume.

Avocatii ofera consultanta clientilor din Romania inca din 1998 in diverse aspecte precum fuziuni si achizitii, drept societar si comercial, drept financiar, bancar si piata de capital, imobiliar, project finance, dreptul muncii, litigii comerciale si fiscale, precum si proprietate intelectuala.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri