Transportatorul national de electricitate, Transelectrica, isi reduce ceheltuielile cu pana 44%,in functie de nevoi, taind din cheltuielile ce vizau IT&C, cercetare, sau publicitate, dar pastrand programul de investitii, sustine directorul general al companiei, Adrian Baicusi, citat de NewsIn.

"O serie de achizitii, gen «de servicii», le-am redus cu 10-40%. In zona de IT&C, am redus cu 44%, dar am facut reduceri de costuri si pe partea de studii, cercetari, cheltuieli cu reclama si publicitatea, deplasari. Achizitiile de materiale le-am redus cu 10%, iar la materiile prime chiar cu 40%. Am incercat sa facem o prioritizare, in functie de nevoi", a declarat Baicusi.

Directorul general al companiei a adaugat faptul ca, in ceea ce priveste strategia companiei pentru perioada de criza, s-a reusit tinerea sub control a tuturor costurilor.

"O anumita categorie de cheltuieli nu avem capacitatea sa le reducem, cum sunt cele pe achizitiile reglementate de la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). Tarifele oricum nu putem sa le marim. Incercam sa reducem cat mai mult ce putem", a afirmat directorul general.

Acesta a mai spus totodata ca programul de investitii a mers conform planului si ca Transelectrica nu are probleme privind derularea investitiilor, domeniu pe care incearca sa il "ocroteasca".

"Este si un avantaj aici, pentru ca putem renegocia contractele privind investitiile, in conditii de pret mai avantajoase. Investitiile trebuie oricum facute", a explicat Baicusi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si