Videanu: Companiile rezultate din reorganizarea sectorului energetic vor fi gata pana in iunie 2010

Cele doua companii rezultate in urma reorganizarii sectorului energetic vor fi gata pana in iunie 2010, cu cateva luni intarziere fata de data anuntata initial, a spus Adriean Videanu, ministrul economiei.
"Procesul efectiv de infiintare va fi undeva in anul viitor, pana in luna iunie. Un proces de comasare cu active, cu pasive, nu e lucru chiar simplu. Daca consultantul pe care il vom alege va finaliza in doua zile, va fi foarte bine. Dar vrem sa fim realisti", a precizat Videanu.

Acest consultant va stabili politica investitionala a companiilor, a afirmat ministrul, citat de NewsIn.

Legat de finantarea celor doua companii, ministrul nu a dat detalii. In prezent, au loc discutii despre proiectul de act normativ referitor la infiintarea celor doua companii, a subliniat Adriean Videanu.

"Ne dorim ca cele doua companii sa fie puternice, bancabile si sa realizeze investitiile de care au nevoie", a mai spus Videanu, care a mentiona ca nu a ales numele celor doua companii.

Pana acum, Adriean Videanu a declarat in repetate randuri ca cele doua companii rezultate din reorganizarea sectorului energetic vor deveni functionale pana la sfarsitul acestui an.

Cele doua societati vor fi listate la bursa, cu un procent ce va fi stabilit ulterior.

In componenta primei societati vor intra Complexurile Energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova), cele doua unitati ale centralei de la Cernavoda (apartinand Nuclearelectrica), Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), o parte din Electrica si doua sucursale ale Hidroelectrica, SH Valcea si SH Slatina, a declarat ministrul Adriean Videanu.

Cea de-a doua companie va cuprinde ELCEN, CTE Deva si Paroseni (apartinand Termoelectrica), Portile de Fier si restul sucursalelor Hidroelectrica (adica sucursalele Sebes, Buzau, Targu Jiu, Caransebes, Hateg, Arges, Cluj, Bistrita, Sibiu), Compania Nationala a Huilei (CNH), Romgaz (prin termocentrala de la Iernut) si cealalta parte a Electrica.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri