Studiu: Doua treimi dintre romani prefera bormasina in detrimentul concediului

Doua treimi (66%) din romani aleg sa se recreeze prin intermediul activitatilor de bricolaj, in detrimentul iesitului in oras sau a mersului in concediu, arata un studiu comandat de Robert Bosch SRL, filiala locala a grupului german Bosch, si realizat de institutul de cercetare Ipsos.
Peste jumatate din cei chestionati aleg sa-si petreaca timpul liber acasa, implicati in lucrari de tipul Do-It-Yourself (DIY).

Cei mai multi respondenti au declarat ca fac personal lucrari precum: mici reparatii (79%), varuit (75%) sau gradinarit (77%). Aproape jumatate din romani se relaxeaza si economisesc bani efectuand activitati de decorare sau amenajari de sezon.

Totodata, aproape trei sferturi (70%) din cei intrebati, au declarat ca, in aceste timpuri de incertitudine financiara, prefera sa apeleze la propriile scule pentru a duce la bun sfarsit micile reparatii si proiecte de infrumusetare a locuintei, decat sa cheme un mester profesionist.

Unii chiar au reluat proiecte mai vechi, executand lucrari care anterior pareau prea dificile pentru ei. 69% din cei intrebati au spus ca acum prefera sa faca personal lucrari de bricolaj pe care le-ar fi evitat in trecut.

Studiul a fost realizat in luna august, pe un esantion de 1.000 de persoane, cu varste cuprinse intre 14 si 74 de ani, din diferite orase din Romania.

Robert Bosch SRL a realizat o cifra de afaceri de 80,6 milioane de euro in 2008, in crestere cu 9,5% fata de 2007, potrivit datelor publicate pe site-ul ministerului de Finante.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri