Italianul Roberto Musneci, fostul sef al unuia din cei mai importanti jucatori din industria farmaceutica locala, GlaxoSmithKline (GSK), actualmente director non-executiv in cadrul A&D Pharma, a iesit in aceasta vara din actionariatul magazinului Unirea Shopping Center Bucuresti, controlat de omul de afaceri Dan Adamescu.
“Am parasit CA al Unirea Shopping Center in urma cu trei luni, in urma unor schimbari care au avut loc la nivelul managementului”, a declarat, pentru Wall-Street, Roberto Musneci.

Actionarul majoritar al Unirea Shopping Center, companie listata pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), este o firma a lui Adamescu, Nova Trade, cu o participatie de 71,8%, potrivit datelor inregistrate la Registrul Comertului.

Dan Adamescu si sotia sa, Carmen, detin functiile de vicepresedinte, respectiv presedinte al Unirea Shopping Center, in vreme ce Marina Leu, Bogdan Antonescu si Bogdan Alexander Adamescu, fiul sotilor Adamescu, sunt membrii in Consiliul de Administratie.

Magazinul a avut o cifra de afaceri de 25,6 milioane de euro in 2008, in crestere cu 20,1% fata de 2007, si un profit net de circa 2,5 milioane de euro.

Pe langa functia pe care o are in cadrul A&D Pharma, Musneci detine 10% din cafeneaua Iguana, din Capitala, precum si functia de senior partner la firma de consultanta Serban & Musneci Associates, la care este coproprietar.

Italianul se concentreaza mai mult pe businessul de consultanta, decat pe celelalte afaceri.

“Cafeneaua este mai mult un loc de intalnire pentru discutii informale, iar la A&D sunt doar anumite perioade in care ma implic mai activ. Activitatea mea principala este cea din firma de consultanta”, afirma Musneci.

Firma de consultanta a inregistrat o cifra de afaceri de circa 1 milion de euro in 2008, in crestere cu 130% fata de 2007, si un profit net de 116.000 euro.

“Ma astept ca anul acesta sa realizam afaceri similare celor de anul trecut, iar evolutia businessului de pana acum confirma estimarile mele. Nu am fost afectati de criza, pentru ca firma este mica, in constructie. De asemenea, pe timp de recesiune, oamenii apeleaza mai mult la consultanta. Prin urmare, am reusit sa semnam mai multe contracte pana acum decat anul trecut, chiar daca, in multe cazuri, acestea se intind pe o perioada mai mica decat anul trecut”, explica Musneci.

In alta ordine de idei, italianul spune ca piata farmaceutica va continua sa creasca si in acest an, chiar daca Romania resimte efectele crizei financiare acute. “Una din problemele cu care se confrunta anumiti jucatori din piata farmaceutica este lipsa de finantare, dar acest lucru se intampla si cu alte domenii”, mai spune Musneci.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri