"Grupul Metro a fost si este deschis oricarei solicitari venite din partea autoritatilor din Romania, drept pentru care vom pune la dispozitia Consiliului Concurentei toate documentele ce urmeaza a fi solicitate", se arata intr-un comunicat remis de retailer.

De asemenea, companiile care fac parte din grupul Metro Romania au fost instiintate printr-o scrisoare oficiala, despre investigatiile declansate de catre Consiliul Concurentei pe piata comercializarii produselor alimentare.

Consiliul Concurentei anuntat ca a demarat patru investigatii privind potentiala incalcare a Legii Concurentei si a Tratatului CE de catre comercianti cash&carry, comercianti cu amanuntul si furnizori de produse alimentare.

Astfel, investigatiile privesc posibile intelegeri anticoncurentiale intre comercianti si furnizorii acestora, referitoare la stabilirea preturilor de vanzare sau de revanzare, cu potentiale efecte asupra bunastarii consumatorilor finali.

Prima investigatie a Concurentei vizeaza societatile membre ale grupului Metro (Metro Cash & Carry Romania SRL, real, -Hypermarket Romania SRL, MGB Metro Buying Group SRL) si furnizorii acestora. In ceea ce priveste cea de-a doua investigatie, aceasta are in vedere societatile grupului Rewe (Selgros Cash & Carry SRL si Billa Romania SRL), in timp ce a treia si a patra privesc societatile Mega Image, CDE Interex si furnizorii acestora.