Consiliul Concurentei (CC) a declansat din oficiu patru investigatii noi privind posibila incalcare a regulilor de concurenta nationale si comunitare pe piata distributiei angro de medicamente. Producatorii vizati sunt Bayer Romania, Baxter Romania, Belupo Pharmaceutical & Cosmetics Romania si Sintofarm.
Investigatiile privesc posibile inielegeri anticoncurentiale intre producatorii de medicamente si distribuitorii acestora. Cei patru producatori vizati sunt:

- Bayer SRL, societate romaneasca membra a grupului Bayer, importator direct in Romania al produselor Bayer Consumer Care;

- Baxter AG, societate din grupul Baxter Elvetia, grup specializat in tratamenul unor boli complexe cum ar fi hemofilia, afectiuni imunologice, afectiuni ale rinichilor, boli infectioase, traume etc;

- Belupo Pharmaceutical & Cosmetics d.d., companie care comercializeaza produse medicamentoase detinate sistemului cardiovascular, precum si pielii, fiind a doua companie farmaceutica ca marime din Croatia;

- Sintofarm SA
, producator roman care realizeaza o serie de medicamente generice destinate sistemului nervos central si sistemului musculo-scheletic.

"Sectorul farmaceutic este un domeniu prioritar pentru Consiliul Concurentei, avand in vedere disfuctionalitatile existente. De aceea, vom interveni de cate ori va fi necesar pentru restabilirea concurentei pe aceasta piata, astfel incat toata lumea să aibă acces la medicamente la preturi competitive", a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Consiliul Concurentei poate sanctiona companiile care incalca legislatia in domeniul concurentei cu amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri a acestora. Cu toate acestea, companiile care coopereaza cu autoritatea de concurenta, in cadrul programului de clementa, pot obtine imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor.

Consiliul Concurentei a declansat ieri patru investigatii privind potentiala incalcare a Legii Concurentei si a Tratatului CE, de catre comercianti cash and carry, comercianti cu amanuntul si furnizori de produse alimentare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri