Concurenta continua investigatiile: Patru anchete in piata farma

Consiliul Concurentei (CC) a declansat din oficiu patru investigatii noi privind posibila incalcare a regulilor de concurenta nationale si comunitare pe piata distributiei angro de medicamente. Producatorii vizati sunt Bayer Romania, Baxter Romania, Belupo Pharmaceutical & Cosmetics Romania si Sintofarm.
Investigatiile privesc posibile inielegeri anticoncurentiale intre producatorii de medicamente si distribuitorii acestora. Cei patru producatori vizati sunt:

- Bayer SRL, societate romaneasca membra a grupului Bayer, importator direct in Romania al produselor Bayer Consumer Care;

- Baxter AG, societate din grupul Baxter Elvetia, grup specializat in tratamenul unor boli complexe cum ar fi hemofilia, afectiuni imunologice, afectiuni ale rinichilor, boli infectioase, traume etc;

- Belupo Pharmaceutical & Cosmetics d.d., companie care comercializeaza produse medicamentoase detinate sistemului cardiovascular, precum si pielii, fiind a doua companie farmaceutica ca marime din Croatia;

- Sintofarm SA
, producator roman care realizeaza o serie de medicamente generice destinate sistemului nervos central si sistemului musculo-scheletic.

"Sectorul farmaceutic este un domeniu prioritar pentru Consiliul Concurentei, avand in vedere disfuctionalitatile existente. De aceea, vom interveni de cate ori va fi necesar pentru restabilirea concurentei pe aceasta piata, astfel incat toata lumea să aibă acces la medicamente la preturi competitive", a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Consiliul Concurentei poate sanctiona companiile care incalca legislatia in domeniul concurentei cu amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri a acestora. Cu toate acestea, companiile care coopereaza cu autoritatea de concurenta, in cadrul programului de clementa, pot obtine imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor.

Consiliul Concurentei a declansat ieri patru investigatii privind potentiala incalcare a Legii Concurentei si a Tratatului CE, de catre comercianti cash and carry, comercianti cu amanuntul si furnizori de produse alimentare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri