Numele Coca-Cola, folosit in tentative de frauda prin e-mail si SMS

Coca-Cola Hellenic Bottling Company Romania a anuntat ca, in ultima perioada, au fost semnalate mai multe cazuri de tentativa de frauda prin intermediul unor email-uri sau SMS-uri cu mesaje promotionale false, in cadrul carora este folosit abuziv numele marcii Coca-Cola.
Diferiti utilizatori de telefonie mobila sau Internet au primit mesaje prin care erau anuntati ca au castigat un premiu oferit de Coca-Cola. Pentru a intra in posesia acestuia, li se solicita fie apelarea unui numar de telefonie mobile, fie cumpararea unei cartele telefonice de reincarcare valorica si, ulterior, comunicarea codului acesteia fie prin apelarea anumitor numere de telefon sau prin trimiterea unui email.

“Sistemul Coca-Cola din Romania nu este asociat in nici un fel cu aceste SMS-uri sau email-uri, iar numele marcii Coca-Cola este folosit abuziv fara acordul nostru. Recomandam consumatorilor sa nu raspunda acestor mesaje si sa nu furnizeze informatii personale sau coduri de reincarcare valorica pentru cartelele de telefonie mobila. Daca au raspuns deja unor mesaje de acest tip, le recomandam sa intrerupa comunicarea cu sursa acestora si sa contacteze autoritatile competente, respectiv cea mai apropiata sectie de politie, pentru a se informa asupra modului in care trebuie sa procedeze pentru a reclama aceasta tentativa de frauda si pentru a isi proteja informatiile personale”, se arata in comunicatul Coca-Cola HBC Romania.

Potrivit oficialilor Coca-Cola, in cadrul promotiilor organizate de catre companie in Romania, exista un regulament oficial publicat la data lansarii promotiei respective si, in acelasi timp, informatiile din regulamentul oficial sunt rezumate pe eticheta produselor care participa la promotia respectiva, iar regulamentul este afisat pe site-ul companiei pe toata durata promotiei.

“Coca-Cola in Romania nu solicita niciodata prin SMS, e-mail sau apeluri telefonice informatii despre conturi bancare, parole personale sau coduri de reIncarcare valorica a cartelelor telefonice si nu conditioneaza niciodata participarea la o promotie de furnizarea unor astfel de date”, se mai arata in comunicat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri