Managerii romani care isi doresc sa urmeze unul din programele de tipul Master of Business Administration (MBA) sau Executive MBA (EMBA) de pe piata locala, pot obtine discounturi sau burse care pot ajunge si la 15.000 de euro. Astfel, scolile de business vin in intampinarea crizei, care a fortat multe companii sa mai sprijine dezvoltarea educationala a angajatilor cu functii de conducere.
WU Executive Academy – Vienna University of Economics and Business suporta aproape jumatate din costul programului de EMBA oferit pe piata locala, pentru doua treimi din totalul numarului de cursanti, prin intermediul a 20 de burse.

Valoarea fiecarei burse este de 15.000 de euro, in conditiile in care costul total al programului este de 35.000 de euro.

“ Este pentru prima oara cand WU Vienna va acorda acorda burse din propriile fonduri pentru ca vrem sa aratam ca suntem interesati sa educam executivii din Romania nu doar in vremuri de prosperitate, ci si pe timp de criza. In mod special, aceste burse ar trebui sa-i incuraje pe romanii cu un potential ridicat, dar care ar putea avea anumite probleme in strangerea banilor necesari pentru plata cursurilor, sa urmeze un EMBA”, a declarat, pentru Wall-Street, Bodo Schlegelmilch, decanul WU Executive Academy.

Candidatii pot aplica la una din cele 20 de burse pana pe 18 octombrie, urmatorul program MBA al WU Executive Academy va incepe in luna decembrie a acestui an si are o durata de 14 luni

Totodata, ASEBUSS – Scoala Postuniversitara de afaceri romano-americana, a introdus in 2009 o politica de discount de pana la 2.000 de euro din taxa de scolarizare a fiecarui an academic pentru programul de EMBA de pe piata locala, facilitate de care au beneficiat aproximativ 20% din totalul celor inscrisi pana in prezent.

Costul total al programului de EMBA oferit de ASEBUSS este de 21.500 de euro, iar durata acestuia este de 20 de luni.

“Numarul celor interesati sa urmeze programul nostru s-a mentinut constant, majoritatea fiind preocupati de modalitati de consolidare a carierei profesionale si de crestere a oportunitatilor pe piata muncii, in baza acestei pregatiri complexe. Au scazut insa posibilitatile de a obtine finantare din partea companiei, data fiind scaderea bugetelor de training si acest lucru are implicatii asupra deciziei”, spune Biana Ioan, director de marketing al programului ASEBUSS.

Aproximativ 30% din managerii care urmeaza un EMBA ASEBUSS achita contravaloarea taxelor de scolarizare din propriul buzunar, ceilalti fiind finantati total sau partial de catre angajatori.

Pana in prezent, peste 1000 de oameni au absolvit programul de EMBA al ASEBUSS.

O alta scoala de business care ofera reduceri de pana la 7.000 de euro celor interesati sa urmeze un EMBA pe piata locala este CEU Business School Romania.

Discountul variaza in functie de punctajul obtinut la testul GMAT sau de experienta acumulata pe piata fortei de munca, doua din probele de admitere in cadrul programului.

Astfel, candidatii care obtin cel putin 700 de puncte la testul GMAT pot beneficia de o reducere de 7.000 de euro din costul total, respectiv 21.000 de euro, in vreme ce managerii cu peste opt ani de experienta pe piata fortei de munca pot obtine un discount de 3.000 de euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri