Consiliul Concurentei a declansat din oficiu o noua investigatie privind o posibila incalcare a regulilor de concurenta nationale si comunitare de catre Compania Nationala Posta Romana (CNPR) prin politica sa de acordare a reducerilor tarifare pentru furnizarea unor servicii postale standard.
„Autoritatea de concurenta are suspiciuni privind un posibil abuz de pozitie dominanta al CNPR prin aplicarea unor reduceri tarifare intr-un mod discriminatoriu intermediarilor pentru prestarea de servicii postale standard de corespondenta comerciala si Infadres”, a declarat Bogdan M. Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

In acelasi timp, investigatia deja existenta, declansata in 2006, privind posibila incalcare a legislatiei nationale de catre CNPR, a fost extinsa, existand suspiciuni referitoare la o posibila afectare a dezvoltarii comertului intre Statele Membre, intr-un mod contrar intereselor Uniunii Europene de a asigura o piata unica functionala.

Astfel, dimensiunea nationala a pietei pe care se manifesta comportamentul CNPR, precum si a pietei pe care se produc efectele acestui comportament, reprezinta indiciul nerespectarii legislatiei comunitare, respectiv art 82 din Tratatul de instituire al Comisiei Europene.

Investigatia, declansata in 2006, se refera la un posibil abuz de pozitie dominanta prin modalitatea de aplicare a reducerilor tarifare si stabilirea termenelor de plata de catre CNPR pentru furnizarea serviciului Infadres catre anumiti beneficiari ai sai.

Intermediari sunt companiile care desfasoara activitati de producere a trimiterilor postale (pliante etc), precum si de preluare si sortare a corespondentei.

Serviciul postal de corespondenta comerciala este serviciul trimitere de corespondenta neprioritara adresata (se livreaza la adresa tiparita de expeditor pe ambalaj) prezentata la oficiile postale de catre intermediari si alte societati comerciale.

Serviciul postal „Infadres” se refera la expedierea de publicitate prin posta adresata pe piata interna.Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri