Consiliul Concurentei a declansat din oficiu o noua investigatie privind o posibila incalcare a regulilor de concurenta nationale si comunitare de catre Compania Nationala Posta Romana (CNPR) prin politica sa de acordare a reducerilor tarifare pentru furnizarea unor servicii postale standard.
„Autoritatea de concurenta are suspiciuni privind un posibil abuz de pozitie dominanta al CNPR prin aplicarea unor reduceri tarifare intr-un mod discriminatoriu intermediarilor pentru prestarea de servicii postale standard de corespondenta comerciala si Infadres”, a declarat Bogdan M. Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

In acelasi timp, investigatia deja existenta, declansata in 2006, privind posibila incalcare a legislatiei nationale de catre CNPR, a fost extinsa, existand suspiciuni referitoare la o posibila afectare a dezvoltarii comertului intre Statele Membre, intr-un mod contrar intereselor Uniunii Europene de a asigura o piata unica functionala.

Astfel, dimensiunea nationala a pietei pe care se manifesta comportamentul CNPR, precum si a pietei pe care se produc efectele acestui comportament, reprezinta indiciul nerespectarii legislatiei comunitare, respectiv art 82 din Tratatul de instituire al Comisiei Europene.

Investigatia, declansata in 2006, se refera la un posibil abuz de pozitie dominanta prin modalitatea de aplicare a reducerilor tarifare si stabilirea termenelor de plata de catre CNPR pentru furnizarea serviciului Infadres catre anumiti beneficiari ai sai.

Intermediari sunt companiile care desfasoara activitati de producere a trimiterilor postale (pliante etc), precum si de preluare si sortare a corespondentei.

Serviciul postal de corespondenta comerciala este serviciul trimitere de corespondenta neprioritara adresata (se livreaza la adresa tiparita de expeditor pe ambalaj) prezentata la oficiile postale de catre intermediari si alte societati comerciale.

Serviciul postal „Infadres” se refera la expedierea de publicitate prin posta adresata pe piata interna.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri