Federatia Patronala a Industriilor Textile, Confectiei si Pielariei (FEPAIUS) impreuna cu World Trade Institute Bucuresti a semnat un acord cu Institutul Superior de Moda MOD`SPE Paris care prevede infiintarea unui institut de moda la Bucuresti, a declarat presedintele Federatiei, Maria Grapini.
"Bucuresti este o capitala emergenta a modei. Industria textila din Romania are peste 250.000 de angajati si o valoare totala de peste cinci miliarde de euro, de aceea consideram ca moda este o industrie a profesionistilor. Pana acum, firmele din domeniul textil nu au beneficiat de servicii profesioniste care sa ii ajute sa creeze branduri in Romania, de aceea dorim sa infiintam acest institut, ca sistem de formare profesionala pentru toti actorii implicati in procesul de creatie, productie, distributie si retail", a spus Grapini, potrivit NewsIn.

La ceremonia de semnare a protocolului de alianta cu Institutul Francez de Moda a participat si ministrul IMM-urilor, Comertului si Mediului de afaceri, Constantin Nita, care a precizat ca industria textila autohtona este un domeniu in care activeaza mii de intreprinderi mici si mijlocii care au fost "destul de puternice" pana in prezent.

"Avem orase precum Iasi, Timisoara, Brasov, Bucuresti si Cluj, unde au functionat intreprinderi puternice din domeniu. Speram sa reinceapa o etapa de dezvoltare a industriei confectiilor si textilelor din Romania. Consider ca acest institut va putea modela tineri romani care sa duca mai departe industria modei", a spus Constantin Nita.

Institutul de Moda din Paris MOD`SPE este subventionat de Ministerul Industriei, Energiei si IMM-urilor din Franta si ofera programe de licenta si masterat pentru formarea profesionala a celor care vor o cariera in industria textila.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri