Posibil institut de moda la Bucuresti

Federatia Patronala a Industriilor Textile, Confectiei si Pielariei (FEPAIUS) impreuna cu World Trade Institute Bucuresti a semnat un acord cu Institutul Superior de Moda MOD`SPE Paris care prevede infiintarea unui institut de moda la Bucuresti, a declarat presedintele Federatiei, Maria Grapini.
"Bucuresti este o capitala emergenta a modei. Industria textila din Romania are peste 250.000 de angajati si o valoare totala de peste cinci miliarde de euro, de aceea consideram ca moda este o industrie a profesionistilor. Pana acum, firmele din domeniul textil nu au beneficiat de servicii profesioniste care sa ii ajute sa creeze branduri in Romania, de aceea dorim sa infiintam acest institut, ca sistem de formare profesionala pentru toti actorii implicati in procesul de creatie, productie, distributie si retail", a spus Grapini, potrivit NewsIn.

La ceremonia de semnare a protocolului de alianta cu Institutul Francez de Moda a participat si ministrul IMM-urilor, Comertului si Mediului de afaceri, Constantin Nita, care a precizat ca industria textila autohtona este un domeniu in care activeaza mii de intreprinderi mici si mijlocii care au fost "destul de puternice" pana in prezent.

"Avem orase precum Iasi, Timisoara, Brasov, Bucuresti si Cluj, unde au functionat intreprinderi puternice din domeniu. Speram sa reinceapa o etapa de dezvoltare a industriei confectiilor si textilelor din Romania. Consider ca acest institut va putea modela tineri romani care sa duca mai departe industria modei", a spus Constantin Nita.

Institutul de Moda din Paris MOD`SPE este subventionat de Ministerul Industriei, Energiei si IMM-urilor din Franta si ofera programe de licenta si masterat pentru formarea profesionala a celor care vor o cariera in industria textila.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri