Oil Terminal Constanta isi construieste o instalatie de 300.000 euro

Terminalul de produse petroliere Oil Terminal Constanta a incheiat un contract pe cinci ani cu Exoil Shipping and Survey SRL, care ii va asigura circa 25% din activitatea fizica lunara a companiei si in urma caruia isi va construi o instalatie de 300.000 euro, a declarat Siviu Wagner.
"Compania romanesca Exoil Shipping and Survey SRL reprezinta interfata mandatata de o companie din Serbia. La nivel de activitate lunara, Exoil ne va asigura circa 25% din activitatea. Astfel, devine unul dintre cei mai importanti clienti ai nostri, alaturi de Petrom, Vitol Geneva, Rompetrol si Masterchem", a declarat, pentru NewsIn, directorul general al Oil Terminal Constanta, Silviu Wagner.

Directorul general al Oil Terminal a precizat ca, avand in vedere cresterea traficului de produse petroliere, compania se afla pe un trend ascendent. "Daca produsele petroliere se vand, atunci se misca si economia. Ca atare, estimez ca vom avea rezultate pozitive si ca vom mentine compania pe linie de profit", a mentionat Silviu Wagner.

De asemenea, Exoil Shipping and Survey SRL va oferi un avans in valoare de aproximativ 300.000 euro, in baza contractului incheiat, pentru ca Oil Terminal sa-si poata construi o instalatie pentru incarcat/descarcat produse petroliere din barje.

"Oil Terminal a avut numeroase cereri pentru descarcarea barjelor (nava pentru transporturi pe caile maritime, n.r.), dar ne lipsea instalatia. Astfel ca Exoil ne pune la dispozitie banii necesari pentru aceasta instalatie, ca plata in avans la prestarile de serviciu ulterioare", a subliniat Wagner.

O barja poate avea o capacitate de 1.000-1.500 tone produse petroliere.

Totodata, directorul general al Oil Terminal a afirmat ca, in 2009, estimeaza un trafic de marfuri de 8,5 milioane tone, in scadere cu 20% fata de anul trecut, din cauza crizei economice.

In legatura cu zvonurile privind posibile negocieri intre Oil Terminal Constanta si compania petroliera NIS din Serbia, Silviu Wagner a precizat ca nu are cunostinta de aceste negocieri sau care ar fi rodul speculatiilor din piata.

Oil Terminal Constanta are in prezent circa 1.300 de angajati.

Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, care detine 59,6222% din actiuni, in timp ce Fondul Proprietatea are o participatie de 10%, iar alti actionari au 30,3778%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri