Producatorul de utilaj energetic si petrolier Vulcan Bucuresti (VULC) a castigat licitatia pentru modernizarea unei instalatii a Complexului Energetic Craiova II, pentru reducerea emisiilor de noxe, proiect cu o valoare de peste 17 milioane lei (circa 4 milioane euro), a anuntat compania.

In urma castigarii licitatiei, Vulcan va moderniza instalatia de preparare si ardere a prafului de carbune lichid (lignit) pentru cazanele energetice de la Complexul Energetic, informeaza NewsIn.

Lucrarile vizeaza reducerea emisiilor de noxe la valorile impuse si imbunatatirea impactului asupra mediului, prin reducerea emisiilor poluante.

"Acesta este primul proiect din Romania care vizeaza reducerea emisiilor de noxe, la un cazan energetic cu functionare pe lignit. Implicarea Vulcan in acest proiect presupune proiectarea si fabricarea instalatiei, importul unor subansamble speciale, darea in exploatare si supravegherea pe durata primului an de functionare", se arata intr-un comunicat transmis de Vulcan.

In prezent, compania deruleaza deja pentru CE Craiova proiecte de reparatie pe circuitele de abur viu, in valoare de peste 1 milion de lei.

Vulcan Bucuresti a inregistrat pierderi de 2,5 milioane lei in primul semestru al acestui an, fata de profitul de 850.650 lei obtinut in aceeasi perioada din 2008, pe fondul scaderii afacerilor cu 10%, la 42,3 milioane lei (10 milioane euro).

Pentru intregul an 2009, compania se asteapta la o cifra de afaceri de 120 milioane lei, in crestere cu o treime fata de nivelul din 2008, de 91,35 milioane lei, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli aprobat de actionari.

Vulcan Bucuresti are un capital social de 70 milioane lei, impartit in 28 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Compania este controlata in proportie de 73,24% de Grupul Energetic Tender.

Titlurile societatii se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul VULC. Valoarea de piata a companei este de 36,4 milioane lei (8,5 milioane euro), conform ultimei cotatii de 1,30 lei, inregistrata in sedinta bursiera de miercuri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Vulcan si-a dublat afacerile, dar pierderea s-a adancit cu 12%