Unilever, unul dintre cei mai importanti producatori de pe piata bunurilor de larg consum, va reloca in Romania doua linii de productie a margarinei, dupa inchiderea fabricii pe care compania o opera in localitatea Nelahozeves din Cehia, au declarat pentru Wall-Street, reprezentantii Unilever.

”Din 1995 si pana in prezent Unilever a investit local peste 120 de milioane de euro, iar platforma industriala de la Ploiesti este printre cele mai moderne unitati de productie ale Unilever din Europa. Fabrica de produse alimentare a Unilever din Ploiesti, construita in 2006, a preluat productia fabricilor Unilever de la Targu Mures, Otopeni si Dobrich (Bulgaria). Decizia de relocare a fost luata in vederea simplificarii operatiunilor Unilever, reducerii costurilor si pentru accelerarea procesului de lansare a inovatiilor”, declara oficialii Unilever.

Procesul de relocare va incepe in functie de etapele inchiderii fabricii Unilever din Nelahozeves, cele doua linii de productie transferate la fabrica din Ploiesti urmand sa fie operationale in prima jumatate din 2010.

Productia va fi destinata in cea mai mare parte exportului in Germania si alte tari din Europa Centrala. De asemenea, reprezentantii Unilever estimeaza o majorare a capacitatii de productie a fabricii de la Ploiesti cu peste 50%.

In ceea ce priveste intentia Unilever de a opera angajari ca urmare a acestei decizii si numarul de persoane recrutate, compania va oferi ulterior informatii suplimentare.

Unilever, al doilea mare producator din industria globala a bunurilor de la larg consum, a anuntat ca va reduce treptat productia la fabrica din Nelahozeves, urmand sa o inchida in al doilea trimestru din 2010. In urma acestei masuri, 635 de angajati vor fi disponibilizati.

Compania a raportat o scadere cu 17% a profitului din al doilea trimestru, dupa ce a redus preturile pentru a-i determina pe consumatori sa nu aleaga marci mai ieftine. Profitul net a scazut la 758 milioane euro, de la 909 milioane euro in al doilea trimestru din 2008.

Unilever South Central Europe si-a inceput activitatea in Romania in 1995 si produce si administreaza marci nationale si internationale pe pietele de produse alimentare, de ingrijire personala si a locuintei.

Portofoliul companiei include margarinele Rama, Becel si Delma, supele si sosurile Knor, ceaiurile Lipton, condimentele Delikat si Knorr, gama de produse de ingrijire personala Dove, precum si produsele de curatare a locuintei Cif si Domestos.

Compania Unilever South Central Europe are 600 de angajati in Romania, dintre care 370 lucreaza in cele doua fabrici de pe platforma industriala Ploiesti.

Unilever South Central Europe este compania regionala care coordoneaza din Bucuresti operatiunile de marketing si vanzari in Romania, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia, Moldova si Kosovo.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si