Ministerul Economiei, actionarul majoritar al Avioane Craiova (AVIO), a aprobat in adunarea generala de vineri o serie de reguli pe baza carora se va realiza programul de restructurare pe termen scurt al companiei, potrivit unui comunicat remis pietei Rasdaq.

Masurile cuprinse in programul de restructurare al companiei vor fi aplicate numai daca acestea nu vor afecta capacitatile de productie pentru aparare si vor putea asigura service-ul in garantie si post-garantie pentru toate produsele livrate Ministerului Apararii Nationale.

De asemenea, compania trebuie sa se incadreze in bugetul de venituri si cheltuieli pe 2009, in ceea ce priveste sumele necesare pentru punerea in aplicare a masurilor de restructurare.

In prima etapa a programului de restructurare vor fi disponibilizati maxim 300 de persoane, masura anuntata in cursul lunii august. Numarul de concedieri pentru anul 2010, ce fac parte din etapa a doua a restructurari, va fi stabilit dupa o analiza in cadrul consiliului de administratie al societatii.

In conditiile in care Avioane Craiova va ajunge in stare de insolventa iminenta, compania ar putea apela la investitori strategici pentru continuarea activitatii. Astfel, Avioane Craiova s-ar putea asocia cu un investitor strategic din domeniu, cu care sa infiinteze o societate cu capital mixt, sau sa se alieze in participatie pe structura activelor productive ale societatii.

"Ulterior, in functie de eficienta asocierii, poate fi realizata o analiza de oportunitate a valorificarii participatiei Avioane Craiova, la societatea comerciala cu capital mixt", se arata in comunicatul societatii.

La finalul lunii trecute, Fabrica de Avioane Craiova avea pe statul de plata 660 de persoane, 300 dintre ele fiind in somaj tehnic.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Romania vrea sa devina un pol aeronautic