Cifra de afaceri a intreprinderilor avind ca activitate principala comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a crescut in primele opt luni ale lui 2005.

Marfurile alimentare s-au vindut cel mai bine in primele opt luni ale lui 2005. Vinzarile de alimente au crescut cu aproape 20 de procente, vinzarile de produse nealimentare crescind cu 17,6%. Aceste cresteri au facut ca, in luna august 2005, comparativ cu luna similara a anului trecut, cifra de afaceri obtinuta din comertul cu amanuntul sa fie mai mare cu peste 22 de procente.

Cresc profiturile benzinariilor

De cresterea preturilor la carburanti au profitat si benzinarii, nu numai companiile petroliere. Comertul cu amanuntul al carburantilor a adus cifre de afaceri cu o cincime mai mari in 2005, fata de 2004, comerciantilor din acest sector, iar previziunile arata ca, si anul viitor, tendinta de crestere se va mentine.

Masini multe, drumuri proaste

Starea deplorabila a drumurilor din Romania si numarul de masini in crestere au facut ca intretinerea si repararea autovehiculelor sa fie o afacere foarte lucrativa.

De asemenea, comertul de autovehicule a cunoscut evolutii spectaculoase. Cifra de afaceri a dealerilor de masini si a celor care se ocupa de repararea lor a crescut in 2005 cu nu mai putin de 51 de procente.

Numarul de masini vindute la noi a atins un nou record, insa piata este departe de a fi saturata. Astfel, tendintele de crestere a cifrelor de afaceri ale comerciantilor de automobile, fie ele noi sau la mina a doua, se vor mentine si anul viitor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Setari Cookie-uri