Conducerea lantului de farmacii Centrofarm Bucuresti (CEOF) propune majorarea capitalului social cu 13,71 milioane lei, pana la 27,42 milioane lei, prin aport in numerar din partea actionarilor.

In cadrul acestei operatiuni ar putea fi emise 6,56 milioane de titluri noi, care vor putea fi subscrise la valoarea nominala, de 2,09 lei/unitate. Actionarii companiei vor hotari daca vor aproba majorarea de capital in 11 noiembrie, in cadrul unei adunari generale.

Lantul de farmacii Centrofarm a inregistrat pierderi de 6,3 milioane lei (1,5 milioane euro) in prima jumatate a acestui an, de peste doua ori mai mari decat cele din aceeasi perioada a anului trecut, de 2,9 milioane lei, pe fondul cresterii cheltuielilor cu 5%.

In primul semestru al acestui an, Centrofarm a atras venituri totale de 77,1 milioane lei (18,2 milioane euro), in usoara crestere fata de nivelul din intervalul echivalent al anului precedent, de 76,5 milioane lei.

Centrofarm Bucuresti are in prezent un capital social de 13,71 milioane lei, divizat in 6,56 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 2,09 lei. Actionarul principal al companiei este Generalcom Bucuresti, care controleaza 74,06% din capitalul social. Fondul Proprietatea detine 17,34% din totalul actiunilor, iar Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) are o participatie de 0,15%.

Firma are o valoare de piata de 26,24 milioane lei (6,16 milioane euro), conform ultimei cotatii de 4 lei, stabilita la inchiderea sedintei bursiere din 4 septembrie. Titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul CEOF.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Help Net Farma a incheiat anul trecut cu un profit net cu 86% mai mare decat in 2015