Marian Alecu, cel care a condus timp de 12 ani afacerile McDonald’s Romania, grup din care a facut parte pe perioada a 16 ani, a decis sa paraseasca compania, de la 1 octombrie, urmand sa inceapa o cariera antreprenoriala. Functia de director general al McDonald’s Romania va fi ocupata de Karen Bishop, cu o experienta de 28 de ani in cadrul grupului.
“16 ani intr-un sistem consider ca este prea mult. Am ajuns la un nivel de uzura extraordinar. Sunt cel mai longeviv manager al companiei in Europa. Sunt recunoscator acestui sistem, m-a invatat multe, raman legat afectiv de acest brand, insa voi continua cu o cariera antreprenoriala. Voi anunta despre ce este vorba intr-o luna sau doua. Momentan am nevoie de odihna. Va fi un business de familie, legat tot de o marca mare, cunoscuta la nivel mondial. Nu va avea insa nicio legatura cu HoReCa”, a declarat pentru Wall-Street Marian Alecu (foto).

Karen Bishop, COO McDonald’s Rusia&Europa de Est, va prelua conducerea operatiunilor din Romania incepand cu 1 octombrie. Aceasta are o experienta de 28 de ani in cadrul grupului McDonald’s.

McDonald's Romania face parte din compania internationala McDonald's Corporation si a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de circa 400 milioane de euro, cu circa 30% mai mult fata de anul 2007.

Potrivit raportului financiar al companiei, McDonald's a avut la nivel mondial, in primul trimestru al anului curent, vanzari cu 6,1% mai mari fata de aceeasi perioada a anului 2008.

Competitorii lantului McDonald's pe piata locala a restaurantelor de tip fast-food sunt KFC si Burger King.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri