“16 ani intr-un sistem consider ca este prea mult. Am ajuns la un nivel de uzura extraordinar. Sunt cel mai longeviv manager al companiei in Europa. Sunt recunoscator acestui sistem, m-a invatat multe, raman legat afectiv de acest brand, insa voi continua cu o cariera antreprenoriala. Voi anunta despre ce este vorba intr-o luna sau doua. Momentan am nevoie de odihna. Va fi un business de familie, legat tot de o marca mare, cunoscuta la nivel mondial. Nu va avea insa nicio legatura cu HoReCa”, a declarat pentru Wall-Street Marian Alecu (foto).

Karen Bishop, COO McDonald’s Rusia&Europa de Est, va prelua conducerea operatiunilor din Romania incepand cu 1 octombrie. Aceasta are o experienta de 28 de ani in cadrul grupului McDonald’s.

McDonald's Romania face parte din compania internationala McDonald's Corporation si a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de circa 400 milioane de euro, cu circa 30% mai mult fata de anul 2007.

Potrivit raportului financiar al companiei, McDonald's a avut la nivel mondial, in primul trimestru al anului curent, vanzari cu 6,1% mai mari fata de aceeasi perioada a anului 2008.

Competitorii lantului McDonald's pe piata locala a restaurantelor de tip fast-food sunt KFC si Burger King.