Reprezentanti ai Ministerului Economiei (ME) si ai companiilor din portofoliu s-au intalnit cu o delegatie a companiei petroliere de stat din Azerbaidjan, SOCAR.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Economiei, au fost abordate subiecte de interes comun ce vor fi incluse si in Agenda de convorbiri a presedintilor Romaniei si Azerbaidjanului, in perioada urmatoare.

Socar si-a exprimat disponibilitatea de a furniza, dupa construirea gazoductului si stabilirea conditiilor de colaborare, o parte din cantitatea necesara de gaze.

De asemenea, compania azera vrea sa colaboreze cu Romgaz pentru construirea unor depozite de gaze naturale in Azerbaidjan si Romania.

Totodata, reprezentantii Socar au manifestat un interes major de a participa la realizarea proiectului PEOP, atat ca furnizor de titei, cat si ca investitor pe teritoriul Romaniei. Potrivit Ministerului Economiei, Socar si-a exprimat disponibilitatea de a depozita o cantitate de titei in capacitatile Oil Terminal Constanta, care sa fie valorificata atat in Romania, cat si pe piata europeana si este interesata sa participe intr-un joint-venture impreuna cu companii romanesti in domeniul petrochimiei.

"Interesul SOCAR de a participa la proiecte in domeniul ecologizarii perimetrelor de exploatare petroliera. Ministerul Economiei, prin Conpet, care are experienta si expertiza pe proiecte europene, este in masura sa participe impreuna cu Socar la astfel de proiecte", se mentioneaza in comunicatul ME.