Producatorul de medicamente ceh Zentiva a anuntat, printr-un comunicat de presa remis Bursei de Valori Bucuresti, numirea Simonei Cocos in functia de director general al filialei locale - fostul Sicomed.

Postul de director general al Zentiva Romania fusese lasat liber inca de la sfarsitul lunii iunie, cand Dragos Damian a plecat din cadrul companiei pentru a accepta oferta, pe un post similar, la Actavis Romania. Interimatul a fost asigurat de Lars Ramneborn, care este totodata si membru al Consiliului de Administratie al companiei.

"Zentiva anunta incetarea contractului de management si a calitatii de director general al domnului Lars Ramneborn, incepand cu data de 1 octombrie", se precizeaza in comunicat.

Inainte de a prelua conducerea Zentiva, Simona Cocos (foto), 42 de ani, a fost director de marketing al Sanofi-Aventis Romania. Noua directoare generala detine detine o experienta de peste 15 ani in domeniul farma. A absolvit Facultatea de Chimie, specializarea inginer chimic, si a obtinut un MBA in domeniul managementului si al strategiei (2006-2008) la Open University din Marea Britanie.

S-a alaturat companiei Sanofi in anul 1995, in cadrul careia a ocupat pe rand functiile de asistent de vanzari (1995-1997), manager vanzari (1997) si manager de produs (1997-2001). Dupa fuziunea Sanofi cu Synthelabo, a devenit manager de produs pentru grupul Sanofi-Synthelabo (2001-2003) si director de marketing al Sanofi-Synthelabo (2003-2004).

In urma formarii grupului Sanofi-Aventis, Simona Cocos a devenit, in 2005, director de marketing, pozitie detinuta pana la numirea in functia de conducere de la Zentiva Romania. Printre responabilitatile atribuite in cadrul acestei pozitii s-au numarat dezvoltarea strategiei de marketing si optimizarea portofoliului de produse al companiei. "Dintre cele mai recente realizari, Simona Cocos doreste sa mentioneze lansarea Plavix intr-o noua indicatie, relansarea produsului Essentiale si mai multe proiecte de business development", potrivit informatiilor oficialilor Sanofi-Aventis.

La sfarsitul anului 2005, grupul farmaceutic Zentiva a achizitionat compania Sicomed Bucuresti, in cadrul uneia dintre cele mai mari tranzactii de pe piata. In februarie, anul acesta, producatorul francez de medicamente Sanofi-Aventis a achizitionat 94% din actiunile grupului ceh Zentiva pentru 2 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Zentiva cumpara operatiunile Alvogen, inclusiv fabrica din Romania