Presedintele Traian Basescu a declarat, la Slobozia, ca se analizeaza posibilitatea acordarii de garantii de stat pentru RAFO Onesti, companie care se afla in proces de modernizare dupa ce si-a platit datoriile de stat, si pentru santierul naval Mangalia.
Seful statului a sustinut, in cadrul unei intalniri cu administratia locala din judetul Ialomita, ca Guvernul nu si-a propus, si nici nu ar fi avut cum, sa imprumute suficienti bani, cat sa poata satisface nevoie tuturor agentilor economici in perioada de criza, singurul lucru pe care statul il face din punct de vedere al companiilor fiind garantarea unor imprumuturi.

Basescu a subliniat ca si aceasta posibilitate, ca statul sa garanteze imprumuturi angajate de marile companii, este reglementata in acordul cu FMI, pentru ca exista riscul ca aceste garantii sa nu fie achitate de agentii economici si sa plateasca Guvernul din taxele populatiei.

Presedintele a indicat ca s-au acordat deja garantii de 400 de milioane de euro catre Ford Craiova si 69 de milioane de euro catre Oltchim Valcea, in ideea ca aceste doua companii antreneaza si locuri de munca pe orizontala, folosind produse ale IMM-urilor.

"Se analizeaza acum garantii de stat pentru RAFO Onesti, care este intr-un proces de modernizare, dupa ce si-a platit toate obligatiile istorice la stat, si pentru santierul naval Mangalia, toate mari companii, cu mare capacitate de a prelua produsele IMM-urilor", a spus Basescu, citat de NewsIn.

Seful statului a tinut sa sublinieze ca Guvernul nu poate face mai mult pentru agentii economici, banii imprumutati de la institutiile internationale fiind destinati mentinerii cursului, finantarii deficitului bugetar, pentru plata pensiilor si salariilor si continuarea investitiilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri