Ion Sturza, fost director general adjunct in cadrul grupului Rompetrol, vrea sa investeasca, incepand cu anul viitor, 30 de milioane de euro in active devalorizate, in special in domeniu imobiliar.
"Incepand de anul viitor, ies la shopping si urmaresc active devalorizate, mai ales in real-estate", a declarat Ion Sturza, in cadrul Black Sea Energy and Economic Forum. In afara de real-estate, Sturza mai este interesat si de oportunitatile din domeniul infrastructurii si logisticii, precum si de segmentul serviciilor aferente acestora.

"Pana acum, criza nu s-a simtit cu adevarat in Romania, dar in ianuarie-februarie va fi un soc total, iar bancile vor incepe executarea clientilor care nu-si mai pot plati datoriile", a spus Sturza. Fostul premier al Republicii Moldova crede ca anul viitor discounturile in real-estate vor ajunge si la 80%, urmand tendintele din Europa de Vest si SUA.

"Nu este normal ca un metru patrat sa coste mai mult de 400-500 de euro, atat cat castiga un salariat mediu", a argumentat Sturza, subliniind ca in prezent preturile din imobiliare sunt inca la nivelul celor de dinainte de criza.

"Eu nu vreau sa fac management operational. Tot ce voi face va fi dupa modelul Rompetrol, la o scara mai mica, dar cu profituri poate de zeci, dar cu marje de profit de ordinul zecilor si poate sutelor", a mai spus Sturza, adaugand ca si in perioada '98/'99 a investit in active devalorizate din tari ex-sovietice cu zeci de mii de dolari, care mai apoi au adus profituri de milioane de dolari.

Fostul director general adjunct este unic actionar al fondului de investitii Greenlight Invest, inregistrat in Olanda.

"Deocamdata, am investit 30 de milioane de euro in acest vehicul de investitii, dar obiectivul meu este de 100 de milioane de euro, iar pentru asta vreau sa atrag si alti parteneri - prieteni, poate si parteneri din Rompetrol. "Vreau sa investesc in Romania si in tarile ex-sovietice, dar cel mai putin in Republica Moldova", a conchis fostul manager de la Rompetrol.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri